Tállya Challenge

10. 06. - 10. 08.
CímTállya
3907 Tállya,
Rákóczi utca 16
Esemény típusaEgyéb
Ár7000-18000 Ft
Weboldal címeweboldal
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
Magyarország legújabb kihívása festői borvidéken!
Sportrajongók figyelem, itt a legújabb magyar örület, a Tállya Challenge!
A Tállya Challenge (TC) sportesemény különlegességét, a festői környezetű Tállya település mellett a Colas bánya, és az azt körülvevő terület adja. Monumentális, néhol már holdbéli kinézete egyedi és különleges élményt biztosít a két külön versenyszámot, a futást és a mountain bike távokat teljesítőknek. Tállya, a történelmi borvidék jellegének és az elmúlt 10 év fejlesztéseinek köszönhetően egyre kedveltebb turisztikai célpont. A község közigazgatási területén fekszik a COLAS Északkő Bányászati Kft. üzeme, amely egy aktív andezítbányaként üzemel.

Versenytáv:12km / 1kör
Sportágak: Futás / Mountain Bike

A TC-RUN egy akadályokkal nehezített terepfutó verseny extreme helyszínével (Colas Bánya) 14 éves kortól biztosít kihívást a résztvevőknek. Palánkok, rámpák, mocsaras árkok, óriás munkagépek, kötélhálók és még jó néhány akadály várja a kalandfutás rajongóit, akiknek nem csupán az akadályok meghódítása, hanem a bajtársiasság, az akaraterő és
kitartás megtapasztalása is felejthetetlen élményt nyújt a megmérettetés során.

A kijelölt TC-Run táv 1.illetve 3 fős csapatban is teljesíthető. A 3fős csapat együtt teljesíti a 12km-es távot, és mindhárom csapattag időeredményének összege a mérvadó a ragsoroláskor.

A TC-BIKE egy egyedülálló mountainbike verseny, amely az aszfalt és extrém terepviszonyokat egyaránt magában foglalja a 12km-es táv alatt. A pálya olyan kerékpárral teljesíthető akadályrendszereket is tartalmaz, az országban egyedivé teszi a TC-BIKE pályavezetését.
A kijelölt TC-BIKE táv 1.illetve 3 fős csapatban is teljesíthető. A 3fős csapat 3x12 km teljesítését jelenti váltóban. A váltó összeadott időeredménye mérvadó a rangsoroláskor!