Milyen borhoz milyen csoki illik?A borokat és a csokoládét együtt is élvezhetjük, nem kell görcsösen különválasztani őket egymástól. Érdemes azonban néhány ajánlást betartani az élvezetek halmozása közben.
Édesítsd meg a Valentin napot kézműves Demeter Chocolate bonbonokkal!Virágzó érzelem, tavaszi remény, kalandos szívek. Nem, ezek nem egy romantikus regény alfejezetei, ezek a Valentin-napi Demeter csokoládé-válogatások! A prémium kézműves csokoládémárka szemet- (és persze szájat-) gyönyörködtető bonbonokat készített a szerelmesek ünnepére.
Ezeket a borokat idd pikáns és fűszeres ételek mellé!Imádjuk a bort és a pikáns fűszert: meg kell hát próbálni összehozni a kettőt.
Pezsgők a karácsonyi vendégváráshozÉrkezzenek akár családtagok, akár barátok hozzánk, karácsonykor és más ünnepekkor a pezsgővel indítás mindig jó ötlet. Bár a hazai gasztronómiában természetesen a pálinkának is megvan a szerepe, de tévedés, hogy ezt aperitifként kell fogyasztani: magas alkoholtartalma ugyanis hosszú időre letompítja az ízérzékelő receptorainkat. Azért is érdemes inkább a pezsgővel kezdeni, mert ehhez remekül illik mindenféle sós rágcsálnivaló, vendégváró falat.
Japán szent italának titkai - utazás a saké világábanA saké (vagy szaké) a hagyományos japán rizsből készült alkoholos ital. Japán egyik legrégebben fogyasztott és termelt alkoholos itala, mely fontos szerepet játszik a kultúrában, az ünnepek és a mindennapi étkezések során egyaránt. Ha valami igazán különlegesre vágysz, ne hagyd ki a Borkollégium novemberi saké mesterkurzusát.
A forraltboron innen és túl: almáspite-sangriaMár a „sima” forralt bornak is ezer arca van, hiszen készítésekor abszolút érvényesül az „ahány ház, annyi szokás” elve. Sorozatunkban megnézzük, milyen melegítő italokban jelenhet még meg a bor, akár fő-, akár mellékszereplőként.
A forralt boron innen és túl: tejszínhabos-whiskys borkoktélMár a „sima” forralt bornak is ezer arca van, hiszen készítésekor abszolút érvényesül az „ahány ház, annyi szokás” elve. Sorozatunkban megnézzük, milyen téli italokban jelenhet még meg a bor, akár fő-, akár mellékszereplőként.
A forraltboron innen és túl: Mama Juana, a dominikai fűszeres borMár a „sima” forralt bornak is ezer arca van, hiszen készítésekor abszolút érvényesül az „ahány ház, annyi szokás” elve. Sorozatunkban megnézzük, milyen téli italokban jelenhet még meg a bor, akár fő-, akár mellékszereplőként.