Szakmai adatok
Borász: |
Bai Edit, Bai István |
Birtokméret (ha): |
54 ha |
Szőlőfajták: |
furmint, sárgamuskotály, hárslevelű, zéta, kabar |
Átlagos éves palackmennyiség: |
500000 palack |
Hol kapható? |
Megnézem a borokat |
Turizmus és vendéglátás
Borkóstoló |
nyitva tartási időben |
Vendéglátás, étkezési lehetőség |
hidegkonyha |
Dereszla pincészet bemutatása
A Dereszla a Tokaji borvidék egyik legnagyobb múltú pincészete, azonban 2000-ig kellett várni, hogy francia befektetéseknek köszönhetően megújuljon a borászat. 2007-re fejezték be a felújításokat és 2015-re elkészült a Henye Borászat, ahol a pezsgők mellett immáron a száraz borok is készülnek. A borvidék kitűnő dűlőiben található több mint 54 ha szőlőterületről készül a teljes tokaji szortiment, elsősorban furmint, sárgamuskotály és kabar fajtákból. Hamarosan palackos érlelésű pezsgőik is forgalomba kerülnek.