Szakmai adatok
Borász: |
Szepsy István |
Birtokméret (ha): |
52 ha művelés alatt |
Szőlőfajták: |
74% furmint, 20% hárslevelű, 6% sárgamuskotály |
Átlagos éves palackmennyiség: |
38 ezer száraz, 7 ezer aszú és 12 ezer szamorodni |
Hol kapható? |
Megnézem a borokat |
Turizmus és vendéglátás
Borkóstoló |
nyitva tartási időben |
Szepsy pince bemutatása
Szepsy István az ország talán legismertebb borásza, a Tokaji Borvidék meghatározó arca, 2001-ben az Év bortermelője, 2009-ben pedig a Borászok borásza. A család tulajdonában lévő területek közül jelenleg 52 hektár van művelés alatt többek között Mád, Rátka, Tállya, Mezőzombor legismertebb és kitűnő adottságú dűlőiben. A furmint meghatározó jelentőségű a birtokon. Évente közel 60 ezer palack bort készítenek, ennek mintegy harmada aszú és szamorodni. A száraz borok 9, az aszú 40 hónapot tölt hordóban palackozás előtt.