Szakmai adatok
Borász: |
Makay Gergely |
Birtokméret (ha): |
55 ha művelés alatt |
Szőlőfajták: |
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő |
Átlagos éves palackmennyiség: |
150.000 200.000 palack |
Hol kapható? |
Megnézem a borokat |
Turizmus és vendéglátás
Borkóstoló |
nyitva tartási időben |
Tokaj-Hétszőlő szőlőbirtok bemutatása
A Tokaj-Hétszőlő a borászat tulajdonában lévő azonos nevű dűlőtől kapta a nevét. Az 55 hektáros birtokon elsősorban furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készülnek a borok. A pincészet 1991-ben alakult, tulajdonosa a bordeaux-i Cos dEstournelt is birtokló Michel Reybier, a borkészítés és az irányítás azonban magyar kézben van. A Tokaj központjában lévő és a borászat tulajdonában lévő Rákóczi Pince az egyik legrégebbi és legjelentősebb a borvidéken. A birtokon 2014-től organikus gazdálkodás folyik.