Bock Valérral jártuk körbe a nyáreleji tennivalókat a szőlőben és a pincébenA borász két új házasításáról is mesélt, amire igazán büszke.
„Nem hagyom el Magyarországot anélkül, hogy meg ne kóstolnám az Eszenciát!”Mikk Parre-rel, az Európa-bajnok sommelier-vel Németh Ágnes beszélgetett.
“Ki van kényszerítve, hogy összeszedjük a gondolatainkat, és lényegre törően, 12 percben bemutassuk a borainkat”A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen minden évben tudatosan szerveznek olyan programokat, amelyek összehozzák a borászokat a világ különböző pontjairól érkező beszerzőkkel, importőrökkel, sommelier-kkel és gasztronómiai döntéshozókkal. A cél az, hogy a bemutatott borok ne csupán aranyérmeket nyerjenek, hanem polcokra is kerüljenek – akár Bécsben, Varsóban, Koppenhágában vagy Londonban.
Hollywood palackba zárvaNemcsak a vörös szőnyeg, de a vörösbor is annyira közel áll hozzájuk, hogy a borászkodásba is belekóstoltak.
A nyár magyar itala: bor, buborék, barátságBiztosan neked is van kedvenc fröccsöd. Legyen az egy frissítő kisfröccs a nyári melegben, egy lazulós hosszúlépés, egy sportfröccs a vízparton, vagy a hosszú beszélgetések itala, a viceházmester.
Koccintsunk rá! – Legyen a Magyar Pezsgő Napja június 1.!Ma már szinte minden italnak, élelmiszernek, szokásnak jutott egy saját nap – egy apró figyelem, egy kis rivaldafény, egy pillanat, amikor beszélünk róla. A magyar pezsgő még nem kapott ilyet, pedig lenne miért ünnepelni. Volt idő, amikor a hazai pezsgő a világ élvonalához tartozott. Ma, bár a minőség újra emelkedő pályára állt, a magyar pezsgő még mindig nem foglalja el azt a helyet a fogyasztók poharában, amelyet megérdemelne. Kézdy Dániel, a Furmint Február és a Nemzetközi Aszú Nap megálmodója most ezen szeretne változtatni: célja, hogy június 1-je legyen a magyar pezsgő napja – nemcsak szimbolikus gesztusként, hanem egy új, hosszú távú kultúra megteremtésének nyitányaként.
5 dolog, amit nem tudtál Ifj. Gál Tiborról, az idei év Borászok BorászárólVannak emberek, akik a hagyományt viszik tovább. És vannak, akik formálják. Akik nemcsak értelmezik a múltat, hanem újraírják annak szerepét a jelenben. Ifj. Gál Tibor ilyen szenvedélyes borász, aki nem elégszik meg azzal, hogy szőlőt művel és bort készít – világot épít köré. Egy olyan világot, amely egyszerre helyi, de közben nemzetközi szemléletű. Kötődik az 500 éves egri borlabirintus kőfalaihoz, mégis tágabb távlatokban gondolkodik – identitásról, közösségről, ízlésformálásról.
Mi segítheti a hazai borok áruházláncokba való bekerülését?Milyen hazai borok és borstílusok találhatók meg leggyakrabban az áruházláncok kínálatában, és milyen szempontok mentén dől el, mely tételek kerülhetnek be a polcokra?
Zene, bor, nyár: A Varga Pince a nyári hónapokban koncertsorozattal és korlátlan borfogyasztással vár (X)Élőzene és egy pohár bor a napsütésben – kevés dolog passzol ennyire jól egymáshoz. A napfény adja a hátteret, a zene emeli az élményt, a bor pedig fokozza a hangulatot.