Parafába öltöztetett ház


2011. augusztus 13., 22:55


Miroslav Svoboda nagyon-nagyon szeretheti a bort. A borosüvegekből származó, hangszigetelésnek sem utolsó külső parafadugó-burkolatot ugyanis a cseh úriember addig rakosgatta családi házának homlokzatára, amíg majdnem teljesen be nem vonta vele az épületeket.
 
Parafába öltöztetett ház
 
A Mutenice-ben található turisztikai látványosságként is funkcionáló családi fészekre hozzávetőlegesen 180 ezer darab dugó került fel Miroslav és barátnője, Ludmila kezei által. A borillat, baktériumok okozta penész, illetve elszíneződés megszüntetése érdekében fertőtlenítő fürdőt vett dugókat a szárítás után félbevágott állapotban, cementbe ágyazva helyezték fel a falakra két éven keresztül. (A cikk folytatódik a hirdetés után)
 
A Manzárd Café blog képes tudósítása szerint, a rengeteg dugó beszerzése egyébként nem volt nehéz feladat a dél-morvaországi borvidéken található Mutovice faluban, a jelenleg 53 éves tapasztalt kőművest egy helyi borász, barátok és szomszédok segítették abban, hogy valóra válthassa álmát, és meglepje saját magát az elképesztő homlokzattal 50. születésnapja alkalmából.
Ha tovább lapoztok, akkor még több képet láthattok a házról.
Íme a ház szemből. (Még egy fotót találtok a hirdetés után.)
Még a garázs oldalsó falát is parafadugók borítják.
Winelovers borok az olvasás mellé