Hétvégén Kezes-lábos fesztivál Etyeken!

Németh Richárd
2011. szeptember 19., 14:27


Főszerepben a pálinka! A IX. Kezes-lábos Fesztiválra szeptember 24-25-én a szervezők meghívása alapján a legjobb kézműves, gasztronómiai kiállítók jöhetnek el, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készítik termékeiket. A látogatók kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhetnek meg és természetesen kinyitnak az etyeki pincék is, de a Borászportál standja is feltűnik majd a Körpincében.
Hétvégén Kezes-lábos fesztivál Etyeken!
 
Az etyeki fesztiválok évről-évre hoznak valamilyen különlegességet is, így idén először, a bor mellett főszerepet kap a pálinka.
A részletes programokért kattintson ide!
Hétvégén Kezes-lábos fesztivál Etyeken!
Érdemes a kicsiket is elhozni, mert rengeteg gyerekprogramban lehet majd részük
A különleges gasztronómiai élmények mellett - ahogy az már megszokott - a szervezők igényes kulturális programokról is gondoskodnak. Hamisítatlan népzenét játszó muzsikusok lépnek majd fel, és a gyermekeknek rengeteg szórakozási lehetőségben lehet majd része: lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Ismét megrendezik a Fesztiválnyitó Lábos-felvonulást és a mindig nagy sikerű főzőversenyt Szőke Andrással. Fellép többek között Magna Cum Laude, a Balkan Fanatik és a Ladánybene 27.
Egész nap 10.00 órától várják az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, igényes szórakozásra vágyó látogatókat! 
Hétvégén Kezes-lábos fesztivál Etyeken!
Idén is sok-sok finomsággal lehet majd találkozni, érdemes lesz beleenni ebbe-abba
A részletes programokért kattintson ide!
A Kezes-lábos szervezőinek filozófiája
"Keressük az élő embert az élő tájban, akinek kell a föld, kell a szép, kell a jó, kell az öröm, és aki óvni is tudja a fontos dolgokat. Aki nem fillérben számolja az időt. Keressük a péket, aki gabonából készíti a kenyeret, keressük a lekvárfőzőt, aki a legjobb gyümölcsöt gyűjti, a sajtkészítőt, aki teljes tejet használ. Keressük az embert, aki a maga két kezével gondozza környezetét.
Gyorsan eszel, gyorsan halsz, keveset élsz. Az élvezhető élethez nem a túlbonyolított, érthetetlen, fárasztó ételek, a feszes luxuséttermeken keresztül vezet az út, hanem a munkájukat élvező, földből alkotó embereken keresztül. Ismerd meg őket, hogy ők is megismerjenek téged. Kóstolj bele munkájukba, a nap fényébe, a föld húsába, a növények erejébe, a méz kéjébe, a borok vérébe, a kenyér testébe, a párlatok tüzébe, a sajt zsírjába, és érezd, hogy Érted van a világ és Te a világért vagy."
Hétvégén Kezes-lábos fesztivál Etyeken!