Advent a Bazilikánál

(X)
2012. december 06., 11:37


Karácsonyi vásár - Ezen a télen is kellemes hangulatban vásározhatunk a Bazilikánál: kulturális, gasztronómiai élmények, gyerekprogramok és jótékonyság. Mindezt kellemes zene, számos gasztronómiai, kulturális és gyerekprogram mellett élvezhetjük. A bor- és pálinkabarátoknak pedig egyenesen felüdülés lesz egy séta a Szent István téren. 
Advent a Bazilikánál
 
A Bazilikánál a tavalyi évhez hasonlóan idén is felépült egy különleges vásár, ahol mindezt egy helyen megtaláljuk, és még valami mást. Hétvégenként a Katona József Színház színészeivel találkozhatunk, lesz Voca People koncert, van látvány kovácsműhely és kürtöskalács-tanoda a legkisebbeknek.

A gasztronómia kiemelt szerepet kapott az idén az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton. Többek között a Tarpai, Csalló, Nobilis, Bolyhos, Vadász és Árpád kiváló pálinkafőzdéinek különleges nedűivel találkozhatunk. A Főzdebusz révén nagyon finom magyar kézműves sörökkel találkozhatunk. Egyedi élmény lehet az eperbor, melyet az Epermester Pincészet hozott el Budapestre.
 
A DiVino Borbár jóvoltábol a Junibor Egyesület fiatal borászainak termékeivel melegíthejük fel magunkat a hideg téli estéken, sőt, akár személyesen is találkozhatunk velük Fogadó Órájuk keretében. A szokásosnak mondható forró csokoládé és tea mellett idén a VinCE Magazin rangsora alapján a legjobbnak választott forralt bor receptjét is megismerheti bárki, aki a vásár bögréjét megvásárolja.
Advent a Bazilikánál

Mindezek mellett jótékonysági kezdeményezés helyszínéül is szolgál a Szent István tér idén: a Katolikus Karitász Egymillió csillag a Szegényekért programjának keretében gyertyavásárlással támogathatjuk a rászorulókat. A Shopline pedig hivatalos partnerként gyűjti a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve a cipősdobozokat.

December 14-16. között gourmet hétvégével készülnek a szervezők, ahol sztár séfek mutatják be a számukra legkedvesebb karácsonyi ételeket. Így Bereznay Tamás, Horváth Eszter vagy Havas Dóra receptjeivel felvértezve vághat neki a kilátogató a karácsonyi gasztronómiai hullámvasútnak.
Advent a Bazilikánál

A vásár nagy hangsúlyt fektet a gyerekek szórakoztatására. Ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként ingyenes korcsolyaoktatás várja az apróságokat. Minden este fél hattól 30 percenként zene kíséretében különféle 3D karácsonyi motívumokkal festik meg a Bazilikát, egyedi és felejthetetlen vizuális élményt nyújtva az odalátogatóknak.
Advent a Bazilikánál

Vásárlás, bóklászás közben mutatványosok sürögnek-forognak a téren a kicsik és nagyok legnagyobb örömére, kellemes, lounge zene kíséretében. Akár romantikus séta úti célja lesz a Bazilika, akár a "még három ajándékot meg kell vennem" tudattal látogatjuk meg az Adventi Ünnepet, szinte kizárt, hogy csalódjunk.

Részletes programok a www.adventiunnep.hu weboldalon találhatóak.
Winelovers borok az olvasás mellé