Most érdemes bevásárolni Opus One borokból!

Borászportál - MTI
2013. november 12., 16:17


Alkalmi vétel - Egy tételben, mintegy 165 000 dolláros (36,7 millió forint) villámáron kínálja a legendás kaliforniai Opus One borászat 600 palackját a New York-i Sotheby's.
Most érdemes bevásárolni Opus One borokból!
 
Jamie Ritchie, a Sotheby's borrészlegének egyesült államokbeli vezetője szerint az, aki péntek estig elsőként besétál az aukciósház New York-i borüzletébe és kifizeti a kért összeget, azonnal elviheti a száz darab eredeti fadobozban őrzött palackrengeteget. Mint elmondta, az Opus One a legkeresettebb kaliforniai bor az üzletben.

Ritchie szerint a szokatlan értékesítés ötlete azután merült fel benne, hogy valaki besétált az üzletbe és megkérdezte, érdekelné-e az aukciósházat a kaliforniai Robert Mondavi és a bordeaux-i Philippe de Rothschild báró által létrehozott borászat kultikussá vált nedűjének egy jelentős gyűjteménye.
 
"Olyasvalakiről van szó, aki rajongott az Opus One-ért, de mostanra eljárt felette az idő és valószínűleg nem fog már ekkora mennyiséget elfogyasztani" - mondta Ritchie.

Az Opus One a kaliforniai bor gyümölcsgazdagságát a klasszikus bordeaux-i bor eleganciájával, struktúrájával és egyensúlyával ötvöző házasítás. A 2005-ös évjárat egyetlen palackjáért az Egyesült Államokban 250-300 dollárt (56-67 ezer forint), Nagy-Britanniában nagyjából 400 dollárt, míg Új-Zélandon nem kevesebb mint 500 dollárt is elkérnek.

Ritchie szerint ha nem sikerül egy tételben eladni a gyűjteményt, amelyben 1998 és 2005 közötti évjáratok sorakoznak, akkor darabonként fogják értékesíteni a palackokat.