A bor és a kávé különös kapcsolataA kávé és a bor egyaránt népes rajongótábort tudhat maga mögött, és nem ez az egyetlen hasonlóság a két ital között. Számtalan párhuzam figyelhető meg akár a növény művelését, feldolgozását vagy a végtermékek érzékszervi ellenőrzését és bírálatát illetően.
Új speciality kávés kurzus a BorkollégiumbanMájus 15-én debütál a Borkollégiumban „A kávé világa” című kurzus, amelynek során a specialty kávékkal ismerkednek a résztvevők. Kielmayer Kristian, a Borkollégium (WSET certified) oktatója, mondhatni egészen véletlenül csöppent bele a specialty kávék világába majd képezte magát olyan szitre, hogy most ő lesz ennek napnak a házigazdája. A vele készített interjúban arról mesél, mitől lesz különleges és egyedi ez az esemény.
Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.
A jövő már elkezdődött a kávégépeknélKerámiaőrlő, kedvenc kávé egy gombnyomásra, tejhabvastagság-beállítás, öntisztítás. Csak néhány a manapság a csúcsot jelentő kávégépek funkcióiból.
Így néz ki egy kávébabszem életeBizony nem is gondolnánk, milyen nagy utat tesz meg a kávécserjén megérő bogyó, míg végül a csészénkbe kerül.
Útikalauz kávékalandoroknakTippek következnek arra, hogy hogyan is válasszuk ki a számunkra legideálisabb automata kávégépet.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 2. részKorábbi cikkünkben a kávékóstolás folyamatának látható és szagolható elemeit érintettük: most végre az ízekről is szó esik. Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffe munkatársai válaszolták meg kérdéseinket.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 1. részKövetkeztethetünk-e olyan egyedi jellemzőkre a kávénál, mint amit rendszeresen megteszünk a borok esetében az illat, íz vagy szerkezet alapján? Három, a témában jártas szakember válaszolt.