Főoldal - Címkék - program

Címkék / program


Nyitott Balaton

Turizmus - "Nyitott Balaton - vendégül látjuk az országot a Balatonnál" elnevezéssel akció indul a balatoni szezon meghosszabbítására, amelynek keretében május 1. és 11. között kedvezményes ajánlatok és programlehetőségek várják a régióba látogató vendégeket.

Sajtfesztivál a Bálnában

Programajánló - Új helyszínen, a fővárosi Bálnában várja vendégeit a II. Belvárosi Sajtfesztivál pénteken és szombaton. Az érdeklődők a magyar és külföldi sajtkülönlegességek mellett egyéb gasztronómiai érdekességeket is kóstolhatnak.

Az ősi borhamisítástól a zsidó konyhán át a Krúdy-fröccsig

Hosszúlépés - A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

Pozsonyi Piknik idén is - kétszer akkora területen, mint tavaly

Programajánló - Újlipótváros polgárai és kisüzletei az idén is megrendezik a Pozsonyi Pikniket a XIII. kerületi Pozsonyi úton, mely Budapest talán legnagyobb civil és kulturális összejövetelének számít. Az idei, sorban az ötödik pikniken a színházaké lesz a főszerep, de természetesen gyerek- és gasztroutca is várja majd a látogatókat augusztus 31-én.

Emlékbor Szent István tiszteletére

Programajánló - Borrendi Találkozó helyszíne lesz augusztus 24-én, szombaton Székesfehérvár. A borszakmai programok mellett felvonulnak a borrendek a megújult Fő utcán és tiszteletbeli borlovagokat is avatnak a Városház téri színpadon. Itt debütál a "2013. Szent István Emlékév Cuvée” borritkaság is.

Stílusok, ízek és dallamok fúziója a Pezsgő Világ fesztiválon

Programajánló - A Pezsgő Világ III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál 2013. szeptember 4-én és 5-én a Buddha-Bárban várja a vendégeket, hogy minden érzékre ható, varázslatos környezetben kóstolják végig az eltérő stílusokban, de kivétel nélkül magas minőségben elkészített pezsgőket.

The Straits a Győri Bornapokon

Borfesztivál - Bornapokat tartanak augusztus 22. és 25. között Győrött, a vendégeket a hazai borvidékek nedűinek kóstolása mellett borlovagrendek felvonulása, lovagavatás és sokszínű zenei események, köztük a The Straits együttes koncertje szórakoztatja.

Erős paprikára pálinkát!

Go to Hungary - Az óriáskerék melletti sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erős paprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.

Impresszionista halhatatlanok között folyik a Tricollis

Programajánló - A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) idei utolsó Borszerda estjén mutatják be hivatalosan Budapesten Gilles Bourdos Renoir című játékfilmjét, miközben a közönség a francia mester munkáival is találkozhat szerda este a múzeum impresszionista nagykiállításán. Az est vendégborászata a Pannonhalmi Apátsági Pincészet lesz.

Borfesztivál a szőlőskertek között

Szlovákia - A Kürti borfesztivált immár hatodjára rendezik meg a szervezők július 20-a és 21-e között. Az autentikus helyszínen, a szőlőskertek között megtartott rendezvény a helyi, agyagos, meszes talajon termett egyedi, ásványos aromákban bővelkedő borok mellett gasztronómiai, szervezett borismereti és zenei programokat is kínál.

Minden, amit tudni akartál a bécsi szeletről

Bécsi konyha - A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. A Figlmüller étterem 34 cm-es mega változatából 250 000 szelet fogy évente, az osztrákok pedig évi 66,4 kg hús elfogyasztásával táplálják a hagyományokat. Mielőtt azonban tradicionális ételnek bélyegeznénk a bécsi borjút, érdemes megismerkedni a bécsi konyha reformalakjának, Christian Petznek a törekvésével is, aki a többi klasszikushoz hasonlóan ezt a fogást is könnyebb és egészségesebb formában tálalja.

Soproni borfesztivál a VOLTon!

Programajánló - Teljes a soproni VOLT Fesztivál programja. A július 2. és 9. között tartandó zenei fesztiválon először színház is lesz, a nagyszínpad programját pedig élőben közvetíti a Ustream azok számára, akik otthon maradtak. Lesz még Random Trip, stand-up és természetesen sok-sok soproni borász a Heti Válasz zónájában.

Gasztronómiai programok a Tóparton

Programajánló - Gasztronómiai és szórakoztató programokat kínál péntektől három napon át a Tópart 2013 Fesztivál a tapolcai Malom-tó partján. Idén a városrehabilitációs program keretében munkálatok voltak a Malom-tó partján, ezért a Tapolca Tavasz helyett Tópart 2013 Tapolca néven rendeznek kulturális és gasztronómiai fesztivált.

Pálinkafesztivál az "ország cseresznyéskertjében"

Programajánló - 2013. június 15 -én, szombaton, nagy cseresznyevásárral és pálinkafesztivállal, családi programokkal, vásárnapot rendez Nagykörű, ez a Szolnoktól 25 km-re fekvő közel 1700 lelkes falu, amelyet az ország cseresznyéskertjének is neveznek. Lesz valósi vásári forgatag, koncert, színházi előadás, a gyermekeknek szakképzett vezetéssel játszóház, még focimeccs is.

Idén is lesz borfesztivál Bihardiószegen

Programajánló - Idén is megrendezik a Bihardiószegi Borfesztivált. A hétvégén zajló rendezvényen adják át először a Bihar Megye Borásza elismerést. A rendezvényre ingyenes a belépés. A látogatók felfedezhetik Érmellék gyönyörű vidékét, helyi értékeit és jelenlétükkel is támogatják a helyi borászok erőfeszítéseit az egykor világhírű szőlőkultúra felvirágoztatása érdekében.

Jön a VIII. Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója!

Programajánló - A Találkozó helyszíne a csodálatos Budatétényi Rozárium, mely ilyenkor már teljes díszében pompázik. A hazai pincészetek mellett, évről évre nő a résztvevő határon túli borászok száma is. A szervezők eddig kevéssé ismert, de minőségi borokat előállító pincészeteket is meghívnak, lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásukra május 31-e és június 2-a között.

Jazz, kovász, eper és sertés anatómia a Millenárison

Programajánló - Az OTP Klub Gourmet Fesztiválon idén is a minőségi ételeké és italoké a főszerep, ahol jobbnál jobb borok, mézek, sajtok, pálinkák, cukrászsütemények, és egyedi ételkülönlegességek, változatos zenei és gasztroprogramok csalogatják az ország minden részéből a látogatókat május 31. és június 2. között a Millenáris Parkba. 

Körjárat a sillerekért

Sillerfesztivál - Teljesen új koncepció mentén, a német nemzetiségi nappal összekapcsolva rendezik meg a hatodik Országos Sillerfesztivált Pakson, a Sárgödör téren. A fesztivált konferencia nyitja május 31-én, másnap, június 1-jén pedig bor- és főzőverseny, nemzetiségi nap lesz.

Több mint száz borászat nyitja ki a pincéit pünkösdkor

Programajánló - Országszerte több mint száz borászat várja az érdeklődőket kedvezményes kóstolóval a pünkösdi nyitottpince-napokon május 18. és 20. között. A legtöbb nyitott pince a balatonfüred-csopaki, a tokaji, a móri és a szekszárdi borvidéken vár a bortúrázókra, de a közönség Magyarország csaknem valamennyi borvidékén bekukkanthat a kezdeményezésben részt vevő termelőkhöz - tájékoztatta a Magyar Turizmus Zrt. az MTI-t.

Az Elvis Presleyn lesz a Levesfesztivál

Helyszínváltozás - A korábban hirdetetthez képest új helyszínen, a fővárosi Elvis Presley téren rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.

Gastroblues Fesztivál - a zene és a gasztronómia jegyében

Nyári program - A huszonegyedik fesztivál külföldi fellépői a blues, a rock, a progresszív rock, valamint a dzsessz műfaj képviselői. A koncertsorozat, amelyhez ezúttal is társul borbarát találkozó, illetve főzőverseny, július 1-től 7-ig tart. A zenét és gasztronómiát ötvöző rendezvényt július első hetében rendezik Pakson.

Pénteken startol a Belvárosi Sajtfesztivál

Hétvégi program - A fővárosi Erzsébet téren megrendezendő, péntektől vasárnapig tartó gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket. A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a vendégek; a sajtok mellett megtalálhatók lesznek  a hozzájuk illő borok, de pálinkák, minőségi szalámi- és mangalicasonka-termékek kiállítói képviseltetni fogják magukat a rendezvényen.

Online közvetítés az I. Borjog és Bormarketing Konferenciáról

Percről percre - Pénteken konferenciát tart a boros szakma; a borászok, szakújságírók, jogászok, kormányzati szervek képviselői és bormarketing szakemberek, a Corinthia Hotelben jönnek össze, hogy megvitassák az aktuális borjogi kérdéseket és párbeszédet kezdeményezzenek a hazai bormarketing irányvonalairól. A konferenciáról a Borászportál online tudósítással jelentkezik.

Van-e muzsika a borban?

Interjú - Rendhagyó borversenyt szervez a Fonó Budai Zeneház, mely során elismert népzenészek öltik magukra a borbíra szerepét, de nem a szokványos módon, hiszen az ítészeknek azt kell eldönteniük a vakteszt során, hogy „Van-e muzsika a borban”. Az esemény az április 17-21. között tartandó Budapest Folk Fest programkínálatát színesíti. Az intézmény igazgatójával, az esemény főszervezővel, Horváth Lászlóval beszélgettünk.

Balaton a Gellértbe költözik

Rendezvény - Április első hétvégéjén, 6-án és 7-én hamisítatlan Balaton-érzés lengi át a Gellért szálló összes termét. A Balatoni Fesztivál nyarat varázsol az eddig a hidegre sikeredett tavaszba a "magyar tenger" legjobb borászait, éttermeit és egyéb gasztronómiai kínálatát felsorakoztatva. A több mint félszáz kiállító közt bemutatkoznak továbbá a Balaton turisztikai nevezetességei, vendéglátóhelyei. Mindemellett lesz koncert, retro-disco, hekk, keszeg, lángos, fröccs, tombola és palacsinta.

Az Erzsébet térre költözik a Budapesti Pálinkafesztivál

Rendezvény - Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és Az Év pálinkájával várja a látogatókat május 16. és 19. között új helyén, az Erzsébet téren, a Design Terminál mögötti parkban.

Borjog és bormarketing konferencia

2013. április 12-re konferenciára hívják a borászokat, szakújságírókat, jogászokat, kormányzati szervek képviselőit és bormarketing szakembereket, hogy megvitassák az aktuális borjogi kérdéseket és párbeszédet kezdeményezzenek a hazai bormarketing irányvonalairól. Az esemény szervezője dr. Prónay Bence, jogász, a borjog.hu alapítója és Rókusfalvy Pál, boros gazda, a Roxer Csoport tulajdonosa.

Master of Wine-ok sztárallűrök nélkül

VinCE backstage riport  - Március. A hónap, amikor a legmagasabb Budapesten az egy főre jutó Master of Wine-ok, világhírű borászok és szakírók száma: Jane Masters MW, Caroline Gilby MW,  Sandro Boscaini - Mister Amarone, Gaia Gaja - a barbaresco király utódja, Jamie Goode - a legnépszerűbb brit borblogger - , hogy csak néhányat említsek az előadók közül. Aki találkozni szeretne néhányukkal, hogy rájuk csodálkozzon közelebbről is, annak mindössze egy VinCE belépőjegyre van szüksége.

Csütörtökön nyílik az Utazás kiállítás

Programajánló - Csütörtöktől vasárnap estig várja a látogatókat az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - közölték a szervezők hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon.

Kávékultúra magas fokon!

Verseny + kóstoló - Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávék és a párlatok világával azok, akik szakmabeliként vagy kávéházi vendégekként, fogyasztókként többet szeretnének tudni az italkultúra fortélyairól. A február 23-24-én zajló KávéBár Bazár rendezvényen a kiállítói standok mellett előadások, vezetett kóstolók, két országos bajnokság és számos program várja a látogatókat, csupán két koktél áráért.

200 éve született Haraszthy Ágoston

Életpálya - Borról szóló festészeti és gyermekrajz-kiállítással, szakmai konferenciával, kortárs zenei koncertekkel és táncesttel várják az érdeklődőket a Haraszthy Ágoston (1812-1869) magyar származású borász születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett fesztiválon Budapesten és Tokajban. Cikkünkből megismerheti Haraszthy Ágoston életének főbb állmoásait.

Magyar pisztráng mellé balatoni bor dukál

Programajánló - Idén már második alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, amely a magyar pisztrángfogyasztásnak kíván hagyományt teremteni. A fesztiválon ezer kilogrammnyi pisztrángot terveznek sütni, amelyet többféle módon készítenek majd el: lesz tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is.

Ötnapos bormustrát rendeznek Szegeden

Programajánló - A szegedi fesztiválnyarat záró gasztronómiai rendezvényre kerül sor a Nap és - ahogy a szervezők aposztrofálják - a "Borértők városában". A helyszíne ismét a Dóm tér lesz, ahol közel 60 borász kínálja az ország legfinomabb borait. Mellettük vendéglátósok, sajt- és pálinka árusok, valamint kézművesek töltik meg a teret.

Megnyitotta kapuit a 21. Budavári Borfesztivál

Programajánló - A Borfesztiválra ismét neves borászok sokasága hozta el pincéiből az "isteni nedű" legjavát - mondta el a rendezvényt megnyitó Fazekas Sándor, emlékeztetve: az Országgyűlés nemrég elfogadta a bortörvény módosítását, ennek köszönhetően tovább csökken az adminisztráció és a forgalombahozatali engedélyek díja is.

Kóstolja meg Magyarországot!

Gasztroshow - Tizenötezer adag, hetven féle ételkülönlegességet főz harminchárom szakácscsapat szeptember 15-én a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai rendezvényen a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban.

Hétvégén tartják a mádi furmint ünnepét

Programajánló - A világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja mádi borvidékének kitűnő borain kívül több tájegység is bemutatkozik furmintjával. A mádi borászok dűlőtúrával egybekötött borkóstolóra hívják az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhetnek a borkészítés titkaiba is.

Borutakkal és roma konyhával vár a Szentendrei Skanzen

Túraajánló - Borünnepet tartanak a hétvégén a Szentendrei Skanzenban, az eseményen 23 neves hazai családi pincészet borai mellé málékásás káposztát és lepcsánkát is kínálnak, emellett szüreti bál és hagyományos szőlőtaposás is várja az érdeklődőket.

A Punnany Massiffal hangol az Első Pécsi Pezsgő Borfesztivál

Kultúra - Magyarország dinamikusan fejlődő borkultúrájának bemutatása a célja az Első Pécsi Pezsgő Borfesztiválnak, amelyre szeptember 21. és 30. között kerül sor a baranyai megyeszékhelyen. A rendezvénynek otthont adó Széchenyi téren a borok mellett tradicionális ételeket és sajtokat is kóstolhatnak, valamint kézműves termékek között válogathatnak az érdeklődők. A rendezvény egyik sztárvendége a pécsi hip-hop együttes, a Punnany Massif.

A XXI. Budavári Borfesztivál zenei kínálata

Programajánló - Világzene, népzene, néptánc, bordal, rock ’n’ roll, harmonika, blues, jazz. A kínálat sokszínű, az élmény felejthetetlen lesz a Borfesztivál színpadánál mind az öt nap. A vidám arcoknak, tapsoló kezeknek, ritmust doboló lábaknak és a táncoló zenerajongóknak köszönhetően estére az is átveszi a ritmust, aki még nem oldódott fel kellőképp a finom borok kavalkádjától. Ínyenc lesz az idei kínálat.

Bor és dödölle, kanizsai módra

Programajánló - Bor- és dödöllefesztivált rendeznek Nagykanizsán. A kétnapos rendezvényen amatőr és profi csapatok sütnek-főznek tájjellegű ételeket, a szüreti felvonuláson pedig gólyalábasok, mazsorettek, nótakörök, néptáncosok szórakoztatják a közönséget.

Újraindulnak a borkóstolók a Magyar Nemzeti Galériában

Borterasz - Megújult programstruktúrával várja a látogatókat péntektől az MNG Extra: a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) két éve futó, havonta megrendezett múzeumi estjei ezentúl egy-egy kiemelkedő festőt és életművet állítanak középpontba, miközben egy-egy neves hazai borász mutatkozik be boraival.

A lecsó és a magyar paprika ünnepe

Szentesi gasztrofeszt - A paprika és paradicsom hazájában idén is több száz lecsóval teli bográcsra számítanak a szervezők. A HUNOR COOP Zrt. jóvoltából 2012. augusztus 31. és szeptember 1. között immár 11. alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak számító szentesi Lecsófesztivált.

200 féle sör és sörkülönlegesség a II. Budavári Sörfesztiválon

Sörünnep - A II. Budavári Sörfesztiválon a sörkedvelő közönség közel 200 féle sörkülönlegességet, népszerű hazai és külföldi márkákat, valamint egyedi kézműves söröket kóstolhat meg. A fesztiválon közel 40 zenekar és a legnépszerűbb stand-uposok is fellépnek, a külföldi sztárvendége pedig idén a svéd Rednex lesz.

Hal és Bor a Római parton

Feszt - Ennél egy jó hekket? Akkor ez nem a te bulid. A Római parti megmozduláson ugyanis kizárólag magyar halak kerülnek terítékre halászlé, halpaprikás, rántott és sült halak formájában, magyar borok és fröccsök kíséretében. A minifesztivál augusztus 23. és 26. között kerül megrendezésre.

Szeged, a hungarikumok városa

Programajánló - Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. Amikor először, négy évvel ezelőtt a nyár derekán megrendezésre került a Hungarikum Fesztivál, egyből a Tisza-parti város üde színfoltjává vált, és – amint az idei rendezvény statisztikái is mutatják – a mai napig kedves a több mint negyvenötezer látogató számára.

Világzenével ünnepelt gasztronómia

Programajánló - Panyolai, túristvándi és szatmárcsekei szakácsok a szatmári tájegység valamennyi híres ételét megfőzik, megsütik a pénteken este 6-kor kezdődő VII. Határmenti Világzenei Fesztivál vendégeinek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

A Kunsági Borvidék lesz a Debreceni Borkarnevál díszvendége

Borkultúra - Tíz magyar borvidék harminc borászata mutatkozik be az idei debreceni borkarneválon, amelyet augusztus 2. és 5. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tónál.  A karneválnak az idén a Kunsági Borvidék lesz a díszvendége, de jelen lesznek Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék borai is.

Balatonfüredi borélmények

Úticél - Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.

Gyöngyözött az Erzsébet tér

Buborékfesztivál - Francia, olasz, spanyol, portugál és természetesen magyar pezsgők, champagne-ok, proseccók vagy habzóborokkal  várták a Buborék Fesztivál közönségét péntektől vasárnapig a budapesti Erzsébet téren.

Fedezd fel Magyarország egyik legromantikusabb "borfaluját"!

Bor, mámor, Bénye - Az egyedülálló Tokaj- Hegyaljai rendezvény fiatal jazz és népzenei előadóknak, kiállításoknak, gyerekprogramoknak ad otthont. A hosszúhétvége alatt, augusztus 17-19. között mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol természetesen nem csak bort kóstolhatnak az ide látogatók, hanem a környék neves éttermei is képviseltetik magukat.

Az idei nyár utolsó Borszerdája a Magyar Nemzeti Galériában, júl. 25.

Programajánló - Az idei nyár utolsó Borszerdáján a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mutatkozik be a Magyar Nemzeti Galériában. Az este mottója: hagyomány és modernitás.

Idén is lesz Bor- és Fröccskert a Szigeten

Programajánló - A számos folklór programot és kiváló vidéki ételeket ígérő Hungarikumfalu közvetlen szomszédságában idén is lesz a Szigeten Bor- és Bröccskert. Az évek óta növekvő népszerűségnek örvendő boros zónában idén is több hazai borász vonul fel Szekszárdról, Tokajról és egyéb borvidékekről. Aki itt akar majd szakrálisan megtisztulni, megteheti, találunk ugyanis tűzugrást és levendulával való gyógyítást a kínálatban.

Utazz Badacsonyba!

Programajánló - A Badacsonyi borvidék legnevesebb pincéinek részvételével szombaton kezdetét veszi a hagyományos borünnep Badacsonyban. Július 29-ig nemcsak a régió boros hagyományaival ismerkedhetnek a látogatók, hanem koncertekkel, művészeti bemutatókkal is várják őket.

Sörkóstolás két decinként, öt napon keresztül

Programajánló - Közel kétszáz fajta hazai és nemzetközi sört és sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a több szempontból is kibővült Budavári Sörfesztivál látogatói augusztus 29. és szeptember 2. között.

Rozmaring Kertvendéglő: az újvilág bázisa

Étteremajánló - Magyar vendégekre építő, magyaros gasztronómiai kínálattal rendelkező Duna-parti vendéglő a Rozmaring. Hogy miért, és milyen formában kapnak itt helyet a Chile Wein Import tételei, azt Miskolci István sommelier osztotta meg lapunkkal.

Keresd a Gourmet-n a Borászportál standját!

Programajánló - A Borászportál – online bormagazin, mint a Gourmet stratégiai partnere, idén is kitelepül a fesztiválra, június 7-e és 10-e között. Érdemes lesz standunkat felkeresni, mert ezúttal is értékes borokat nyerhettek, de hazai és külföldi finomságokat is kóstolhattok nálunk INGYEN, hiszen a tokaji Patricius pincészet mellett a Tornai Pincészet, Németh János Pincészete, a WineAge Kft. és a Chile Wein Import is ellátogat hozzánk!

Time for Wine: borfesztivál az Akvárium fölött

Programajánló - Borfesztivállal és koncertekkel ünnepli nyitását az Akvárium Klub borbárja: a Time for Wine elnevezésű rendezvénysorozat csütörtöktől vasárnapig huszonhárom pincészet boraival és összesen tíz együttes fellépésével várja a közönséget a klub fölötti parkban.

Nézd az Eb meccseit a Gourmet óriáskivetítőjén!

FOODball - Magyarország legszínvonalasabb éttermei, hazánk top borászatai, Európa legjobb futball válogatottjai, Millenáris, Gourmet. Te kinek szurkolsz?

Tihany: főszerepben a pálinka

Programajánló - Pálinka-és hungarikum napokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól pünkösd hétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Sillerfesztivál Pakson

Programajánló - A fesztivál ötödik, a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia második alkalommal kerül megrendezésre Pakson a pincefaluban. A június 1-2-án tartandó eseményen a silleré és a gasztronómiáé a főszerep.

Ma kezdődik a borünnep Sopronban

Hétvégi program - A 2005-ben útjára indított soproni Kékfrankos Nyár rendezvénysorozat nyitóünnepét tartják a hétvégén a hűség városában. A Borünnep sorozatban a huszonegyedik, s a neves helyi borászok mellett Takáts Tamás és Deák Bill Gyula is szórakoztatja majd a látogatókat.

A Fagyos Szentek esete a Patricius borokkal

Élménybeszámoló - A Borászportál ezúttal Tokaj-hegyalján, Bodrogkisfaludon tette tiszteletét a Fagyos Szenteket ünneplő Patricius Borházban, ahol egy egész napos kóstolón vehetett részt. Bognár Attila riportja, kóstolójegyzete.

Hétvégén Nyitott Pince Napok országszerte

Borturizmus - Új rendezvénnyel, a Pünkösdi Bortúrával egészül ki idén az immár hagyománynak számító, a borok kedvelőit hetedik alkalommal váró Nyitott Pince Napok.

A legjobb ízek egy helyen - jön a Gourmet Fesztivál!

Programajánló - Nagyszerű éttermi fogások, borok, pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, sütemények, sörök és sok más gasztrotermék seregszemléjét rendezik június 7. és 10. között a Millenárison.

Villány és Szekszárd látogat a L'Enoteca-ba

Programajánló - A L'Enoteca Borbár 2012. május 16-án, szerdán 19:00 órától rendezi meg soron következő borkóstolóját, ahol a villányi Ruppert Pince és a szekszárdi Dániel Pincészet borai lesznek maguk, a borászok által prezentálva.

Libamájfesztivál tokaji borokkal

Programajánló - Egy hétvégére most bárki királynak érezheti magát a Budai Várban, ahol június 1-3. között rendezik meg a Budavári Libamájfesztivált, amelynek díszvendége idén a Tokaji borrégió lesz.

Gosset Champagne: a marketing stratégiánk a gasztronómiára épül

Interjú - A champagne-i Gosset ház exportigazgatójával, Wilfred Schumann-nal az IFDT és az [origo] által közösen szervezett The Spirit of Wine kóstolórendezvényen beszélgettünk a családi vállalkozásról, borainak stílusáról, sikereikről. Schumann úr azt is elárulta szívesebben fogyaszt például bikavért, mint bármilyen újvilági bort.

Magyar borbemutató Oslóban

Borbemutató - Nagyszabású borbemutatót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az oslói magyar nagykövetségen áprilisban. A rendezvény különlegességét az adta, hogy ennyi borászat személyes részvételével még nem volt példa professzionális közönségnek szervezett bemutatkozásra.

Chilei borvacsora a Rozmaring Kertvendéglőben

Borvacsora - Programajánló - Gasztronómia - A Chile Wein Import és a Rozmaring Kertvendéglő közös estjén chilei csúcsborokat és kiváló ételeket kóstolhattok 2012.04.20-án.

VinCE 2012, vasárnap - a helyszínről jelentkezünk!

Tudósítás - Közép-Európa legnagyobb borkiállításáról, a VinCE Budapest 2012 vasárnapi, zárónapjáról jelentkezünk. A harmadik napon már kissé fáradunk, de 200-250 bor/fő után ez talán bocsánatos. Mindenesetre kóstolunk rendületlenül, és az élményeket, tapasztalatokat igyekszünk mai napon is minél sűrűbben megosztani veletek, itt az oldalon és a Facebook-unkon.

A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-n

Programajánló - Zólyomi Zsolt a parfümőr. Nem szerénytelenség azt állítani, a világon az egyik legfejlettebb szaglóérzék az övé. A Fragrance Academy parfümkészítő mesterkurzusát eddig összesen 12-en végezték el, s ő, "Az Orr", köztük volt. Ha lehet azt mondani, a saját szakmájában magasabb szinten van, mint a borelemzés terén egy Master of Wine. A VinCE Budapesten vasárnap tart közös előadást Romsics László AIWS-el konyak témában.

Főzdefeszt Miskolcon

Sörfesztivál - A Főzdefeszt immár nemcsak Budapesten, hanem a nagyobb vidéki városokban is megrendezésre kerül; az első állomás Miskolc, ahol március 16-17-én vonulnak fel a kézműves termelők. A fesztiválsorozat célja, hogy egyrészt megismertessék egy-egy várossal a saját régiójának sörfőzését, másrészt megmutassák az ország legjobbjait is.

Chile bemutatkozik a WAMP-on

Programajánló - Március 25-én a Milenáris B csarnokában kerül megrendezésre a WAMP desinger kiállítás, ahol Chile is képviselteti magát. Chilét nagyon kevesen ismerik hazánkban, de márciusban Magyarországra hozott „Chilei Borszüret” egyik állomása a WAMP.

Toros és Pálinkafesztivál Székesfehérvárott

Pálinka - Gasztronómia - Szórakozás - Toros és pálinkafesztivált rendeznek március 15. és 18. között Székesfehérvárott; a gasztrokulturális rendezvény szervezőjének tájékoztatása szerint mintegy ötven gazda, őstermelő, pálinkakészítő- és forgalmazó, valamint vendéglátóhely kínálja majd portékáit.

Gourmet Pince a Symbolban, márc. 9-én

Kóstolóest - Végigkóstolná a legkülönlegesebb holland, francia és svájci sajtokat? Érezné a legfinomabb olasz és spanyol sonkák ízét? Ehhez kortyolgatná a legjobb magyar borokat egy magával ragadó pincében? Ízlelőbimbóit pedig tovább kényeztetné válogatott csokoládékölteményekkel? A Symbol 220 Éves Pinceéttermében most mindez lehetővé válik, hiszen március 9-én, aki ide ellátogat korlátlanul fogyaszthat majd sajtot, sonkát, csokoládét, bort, na és persze pálinkát.

hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!