Főoldal - Címkék - rosé

Címkék / rosé


Ez a legjobban megkomponált borélmény az Ozora Fesztiválról

Hogyha lenne "fesztiválokon készült boros fotók" tematikájú versenyünk, akkor ez a kép nyert volna!!!

Figyelem, ezek lehetnek a nyár rozéi!

Mikor már nagyon várjuk a nyarat, és kisüt a nap, sok gondolat jár az ember fejében. Nyaralás, pihenés, vízpart és persze nem utolsó sorban az, hogy mivel fogjuk oltani szomjunkat az édes illatú nyári estéken?

Minden, ami rozé, hétvégén, a Gesztenyés Kertben

Rosalia - Május 10-én, szombaton, a Rosalia Fesztivál keretében, a 3. Éves Magyar Rosé és Pezsgő Mustrán bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája - és még néhány meglepetés Prosecco is.

Az Irie Maffia is fellép a Rosalia-n

Programajánló - Széles borkínálattal, rozékkal, habzó borokkal, pezsgővel, színes gasztronómiai és zenei kínálattal, szakmai előadással és mustrával várja vendégeit a Rosalia rozé és pezsgő kert május 9. és 11. között a fővárosban.

Rosalia, a nyárköszöntő borünnep

Programajánló - Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

Májusban feltöltik rozéval a Gesztenyés kertet

Rosalia - Május 9-11. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borokhoz mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. Pénteken az Irie Maffia ad koncertet. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik.

Rozé, ahogy te akarod!

Borismeret - Kevés olyan bortípusunk van, amely az elmúlt másfél évtizedben olyan jelentős karriert futhatott be, mint a rozé. Egy borfajtára, vagy bortípusra alapított borverseny tizenöt éves múltja mindenképpen okot ad arra, hogy gondolatainkkal egy kicsit elidőzzünk a rózsaszín bor körül.

1000 és 2000 forint közötti, best buy borok az ünnepekre

Metro borajánló – A jó bor nem kell, hogy minden esetben drága legyen. A borszakma betűvetői ezt nem győzik elégszer hangsúlyozni. Persze az olcsóbb / közepes árfekvésű borok rengetegében nagy a verseny, ezért nem árt, ha néha kezünkbe akad egy könnyen érthető útmutató: mit, kitől, mennyiért? Alábbi cikkünkben 5 + 1 bort ajánlunk olvasóink figyelmébe, étel mellé, önmagában, karácsonyra, minden napra.

Az idő mindent megold - Polgár borkóstoló

Kóstolási jegyzet - Van aki elhiszi ezt, van aki nem. De azért többnyire igaz. Akár szó szerint. Mit csináljunk, ha meleg nyári estéken nem csúsznak a testes vörösborok? Például várjuk meg, amíg az idő hideg(ebb)re fordul és menjük le Villányba. Akár most decemberben a Polgár Pincészethez. Rövid kóstolási jegyzet egy hosszú borsorról.

Világsztárok a jubiláló a VeszprémFest-en

Programajánló - A július 16. és 20. között zajló, idén 10. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált Diana Krall háromszoros Grammy-díjas, világszerte ünnepelt énekesnő nyitja, itt lesz még: Marcus Miller, Paco De Lucia, Nigel Kennedy, Craig David is. A fesztivál kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok idén július 12. és 21. között várja a bor és a zene szerelmeseit.

Borok és Borászok Szekszárdról

Summarium - "Szekszárdról valamiért az jut az eszembe, hogy úgy tudta megőrizni évszázados múltját, hogy azt tudatosan beleépítette a jelenébe. Ennél a borvidéknél nem érzem azt, hogy csak és kizárólag a régmúlt időkből próbál erényt kovácsolni, hanem igenis a jelenben él, fogékony a fogyasztói trendek változására, nem hiszi azt, hogy tévedhetetlen…"

Rozétúra Etyekre

Programajánló - A megújult etyeki rendezvénysorozat sikeres téli és tavaszi kiadása után, íme, itt a Nyári Piknik június 8-9-én, ahol friss zöldségek, sonkák, borok, sajtok és lecsó kóstolója mellett ezúttal a rozé lesz középpontba állítva. A pikniken a Borászportál standja is megtalálható lesz a Rókusfalvy teraszon.

Rozéra fel!

Rosalia summarium - Mikor igyon az ember rozét, ha nem nyáron? Ezt az alaptézist Zilai Zoltán a Magyar Szőlő-és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és kollégái is felismerték így immáron másodjára tartották meg május 10-12 között a Rosalia névre keresztelt, három napon át tartó rendezvényt a MOM Park előtt lévő Gesztenyés kertben, illetve Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

Nyárköszöntő Borbély borok

Borajánló - Üdeség, frissesség, gyümölcsösség, könnyedség - mi mást is várhatnánk el azoktól a boroktól, melyeket legszívesebben 8-12 Celsius-fokra temperálva, nyáron fogyasztunk egy teraszon vagy éppen a kertünkben ücsörögve, melyeket szívesen iszunk saláták, könnyed paradicsomos ételek mellé, esetleg szódával elvegyítve. Ajánlónkban: a Borbély „Fröccsnekisjó” Olaszrizling 2012 és a Borbély „kinnagangon” Pinot noir rosé 2012.

Jó arcok, jó borok - avagy van még új a nap alatt?

Summarium - Az Erkel utcában lévő Ribs of Budapest étterem pincehelyiségében került megrendezésre 2013. április végén a Jó Arcok Jó Borok első sajtótájékoztatója, ahol a jó arcok/borászok bemutatták (új vagy legalább is frissen lepalackozott) tételeiket. Az életre keltett formáció mögött 6 borász, illetve 5 borászat található. Név szerint: Bodri István, Bodri Orsolya, illetve Bősz Adrián a szekszárdi borvidék képviseletében, Lisicza Sándor a pécsi borvidékről, Radics Barna tokaji/somlói borvidékről és Wunderlich Lojzi pedig Villányból.

Dúzsi tarolt a rozé világbajnokságon

Borverseny - A magyar borászatok 9 értékes érmet kaptak a Mondial du Rosé versenyen. A díjazott magyar borok közül hét szekszárdi, a szekszárdiak közül pedig öt Dúzsi Tamás keze alól került ki - adta hírül az Inforádió.

Rozé - összeöntve vagy hagyományosan?

Borreform - A rozé elleni merénylet egy aprónak látszó jogszabályi változással kezdődött. A borpiaci reform borkészítésre vonatkozó szabályai általánosan lehetővé tették, hogy bort fehér és kékszőlő összeöntésével is lehet készíteni. Korábban ilyen gyakorlat csak Európa néhány borvidékén létezett, és csak ott tartozott az engedélyezett borászati eljárások közé.

Borbély borest Visegrádon

Ápr. 19. - A Borbarátok Visegrádi Társasága (BVT) 2013. április 19-én, pénteken, 19:00-kor tartja soron következő összejövetelét, melyen a tavalyi Év Bortermelője választás TOP 5-ös élmezőnyébe került fiatal badacsonyi borász, Borbély Tamás lesz a vendég. A borest helyszíne ezúttal is a Visegrádi Reneszánsz Étterem lesz.

Havonta 3200 forintot költenek borra a magyarok

Borfogyasztói felmérés - A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának megbízásából országos felmérés készült a borvásárlók körében igényeik, véleményeik, preferenciáik megismerése céljából. A vizsgálat célja az volt, hogy általános képet adjon a magyar borfogyasztók fogyasztási szokásairól, a fogyasztás körülményeiről, a bor vásárlásának folyamatáról, a vásárolt borokról, a vásárlás tényezőiről, a borra költött összegekről.

Rizling- és cabernet-siker a német nemzetiségi borversenyen

Díj - Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyei termelők kapták a legrangosabb elismeréseket a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, amelyre a hét végén került sor a baranyai Mecseknádasdon.

VinCE Budapest 2013 - Közép-Európa bormaratonja

Summarium - Véget ért a VinCE Budapest, mely immáron negyedjére került megrendezésre a Corinthia Hotelben. A Közép-Európa legrangosabb boros rendezvényének kikiáltott bormaratonon három napon keresztül, március 8-10. között kóstolhattunk végeláthatatlanul borok mellett pálinkákat, gourmet termékeket, és okosodhattunk a hazai és nemzetközi szakmabeli előadók workshopjain, mesterkurzusain.

Kihirdették a Magyar Tudományos Akadémia Borait

Díj - Magyarország 57 pincészetének és borászatának 151 bora közül választották ki tudósok, valamint az MTA elnöke által felkért borászok azt a 6 tételt, amely az idén negyedik alkalommal rendezett bormustrán elnyerte a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2013”. A szigorú szakmai előírásoknak megfelelő, minősített borversenyként elismert rendezvénnyel az Akadémia a magyar bor hírnevének öregbítéséhez kíván hozzájárulni.

Debütáló Csetvei borok

Borajánló - „Itt a nyár!”, hirdethetnék a most bemutatandó, a móri-somlói borász pincéjében újonnan készült, decemberben forgalomba került tételei. Mind a cuvée, mind a rozé ugyanis kirobbanóan gyümölcsös, mosolygós és fiatalos.

Nomen est omen, avagy mikor a Mikulás puttonya rozéval van tele

Summarium - Immáron tizennegyedik alkalommal - 2012. december 6-án, Miklós napján - Kunszentmiklóson került megrendezésre az Országos Rozé Borverseny. Ha egy eseményt már ilyen régóta rendeznek meg, akkor az azt jelenti, hogy egyrészt hagyománya van, másrészt egyre nagyobb igény van a könnyed, üde, roppanós rozéborokra

Hungaria: Extrán a Rosé is gyümölcsösebb!

Pezsgőajánló - Játékos gyümölcsösség és egy cseppnyi összekacsintás. A megújult Hungaria Rosé tisztaságában egymásra talál a könnyed tavasz és a dögös szénsavasság, mostantól extra dry ízben. Átható epres-málnás íze huncutul kérlel, hogy táncold át vele az egész éjszakát. Add át magad a Hungaria legpajkosabb extra dry pezsgőjének és készülj fel a megismerkedés kellemes meglepetéseire.

Megvan az ideális borfesztivál receptje

Vélemény - A 2012-es Veszprémfest kísérő rendezvényeként aposztrofált Rozé, Rizling és Jazz Napok kifejezetten magával ragadó volt. De vajon mi lehet sikerének titka; a helyszín, a zene, a borok? Erre keresi a választ a Borászportál marketingese.

Milyen bort fogyasszunk melegben?

Borajánló - Egyszerű is lehetne a dolog: amit kívánunk. Az ajánlás mellett a választás jogát természetesen meghagyjuk olvasóinknak, ám egy dolgot ne feledjünk: bármilyen könnyű alkoholt is fogyasszunk, a folyadékveszteség vízzel történő pótlása elengedhetetlen!

Szétnyerték magukat a magyarok a rozék világversenyén

Eredményhirdetés - Három aranyérmet és tizennégy ezüstérmet kaptak a 2011-es magyar rozék a cannes-i Mondial du Rosé világversenyen. A tizennégy érmet szerzett magyar borból tizenegy a szekszárdi, illetve kunsági borvidékről származik, Dúzsi Tamás rozéi taroltak.

Rozé télen-nyáron

Az újbor, primőr, vagy üde bor hallatán a legtöbb embernek nem a rozé jut eszébe. Egy friss és illatos fehér, vagy egy könnyű, gyümölcsös protugiser annál inkább. Pedig a legnagyobb mennyiségben a piacon található, és az adott évjáratot leginkább előrejelző bor a rozé. A borvidékek szinte kivétel nélkül elkészítik ezt a borfajtát. A tavalyi évből ilyenkor már szinte alig találhatunk kínálatot rozéból.

Vylyan Bogyólé: a legjobb újbor az idén

A 2011-es évjáratból választotta ki a Prestige Reserve Club zsűrije az Ízek és Borok Kiállítás Borát, emellett döntött a Best Buy és a Top 10 Újbor 2011 kategóriákban is. Az új borok abszolút győztese a Vylyan Pincészet Bogyólé bora (egy szép portugieser-zweigelt cuvée) lett.

Eger: igényes programokat a Szépasszonyvölgybe!

Az egri Szépasszonyvölgyben tevékenykedő tizennyolc elszánt vállalkozó – borászatok, pincészetek, éttermek és egy hotel tulajdonosa – négy éve határozták el, hogy közös érdekeik alapján létrehozzák a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületét. Az egyesület folyamatosan bővíti a turistacsalogató programok kínálatát, így például jövőre megrendezik a Rozé Borok Fesztiválját.

A rozéfröccs, Maul Servus

Hogy divat lett Magyarországon is rozét inni? Minden bizonnyal. És hogy ez a szokás még egy jó darabig meg is fog maradni? Az is biztos. Ezúttal egy igazi, hamisítatlan villányi rozét teszteltünk, méghozzá a Maul Pincészetből.

"Kató néni" a rozét szereti

Ihos József az ország „Kató nénije” szeret borozni. Villáminterjú a humoristával borról, fröccsről, borvidékről és arról, hogy az apukája 40 éven át volt kocsmáros.

A kilépő ital: a dobozba zárt rozé-energia

A csomagolás fiatalos, az energiaitalok dobozára emlékezetet, a beltartalom meg egy üdítő magyar rozé. 100 százalék szőlőből. Egyedi csomagolású mátrai bort kortyoltunk dobozból, amikor a Balcsi felé menet megálltunk az egyik benzinkútnál.

Le rosé en France

Tettem egy karikát Franciaországban, mert kíváncsi voltam, milyen rozét isznak arrafelé. Nehezemre esik bevallani, hogy ez az utazás, csak amolyan asztal melletti volt a Borkollégiumban. Mindenesetre izgalmas volt ezekkel a többnyire kétéves tételekkel játszani.

Rozé - szőlő az eperfáról

Rozé nevű szőlőfajta nincs, még akkor sem, ha a piacon időnként árulnak is ilyen néven import, nagy szemű csemegeszőlőt. A rozé kékszőlőből van, mint a vörösbor (magyarul nem mondjuk, hogy vörösszőlő, csak hogy megtévesszük magunkat). Rosébor meg pláne nincs, akkor már inkább rose, de lehetőleg Magyarhonban legyen csak rozé.

A savanyú ízt érzékelő sejtekkel érzékeljük a szén-dioxidot

Nyelvünk savanyút érzékelő ízlelőbimbói felelősek azért a hatásért, amelyet a szénsavas italok kiváltanak a szánkban - közölték amerikai kutatók a Science magazinban. Hogy miért hír ez a borivóknak? A rosé borokban, újborokban, acéltartályban készült friss, üde tételekben igen gyakori a természetes úton keletkezett, esetenként a hozzáadott szén-dioxid. Hogy a peszgőkről már ne is beszéljünk...

Itt a tavasz, igyunk rosét! Tippek a rosé vásárlásához, fogyasztásához

Bár még messze van az idei nyár, már ki-kisüt a nap, és ingujjra vetkőzve jól esik kiülni a parkba, vagy a házikertekben tevékenykedni. Ha nem tudják, ebben a meleg tavaszi napsütésben mi hat igazán üdítőleg - próbálják ki a rosét! Nem fognak csalódni! Cikkünkben segítünk a választásban, sőt ennek a különleges bornak a fogyasztásához is tippeket adunk!

Rozé borok és társai

Friss, üdítő, kellemes gyümölcsösség, könnyed nyári bor. Ez mind lehet jellemzője a rozé boroknak, ám szerintem ennél többre is képesek. A legjobb rozék minden fröccsnél jobbak - az a kis szénsav igen kellemessé teszi őket.

Kóstoljunk Balaton és környéki fajtákat! II.rész

Meghatározó szerepet tölthetnek be a part életében a kellemes egyenes, gyümölcsös és selymes (száraz) rozék és a pezsgők (szintén szárazon – brut és társai). A "száraz" szót azért emelem ki, mert a fogyasztói kultúra ezt várja el, joggal.
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!