Borjúsült carpaccio + Merfelsz Nektár Sexardique Bikavér Selection 2007


2010. március 02., 12:23


Egy igazi ínyencfalat mellé kínálunk megfelelő bortársat. A szekszárdi pincészet fajsúlyos, ám könnyen iható borokról híresült el. Egy tavaly őszi bikavér kóstolón személyes kedvencemmé vált ez a bor, amely szűretlen, tartalmas testével kiváló harmóniát találhat a borjú carpaccioval.
Borjúsült carpaccio + Merfelsz Nektár Sexardique Bikavér Selection 2007
 
Hozzávalók
  • 30 deka borjúsült,
  • 8 evőkanál borjúhúsleves,
  • 2 evőkanál balzsamecet,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 kávéskanál méz,
  • 1 nagy alma,
  • só, durvára őrölt vörös bors.
Elkészítése
A borjúsültet nagyon vékony szeletekre felvágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tányérokon. A borjúlevest a mézzel felmelegítjük, hozzáadjuk az olíva olajat, és jól kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A meghámozott almát kockára vágjuk, belekeverjük a mártásba, és a carpacción elosztjuk.
Borpárosítás:
Hradszki Róbert borbecsüs
Recept:
 
Winelovers borok az olvasás mellé