Egy igazi ínyencfalat mellé kínálunk megfelelő bortársat. A szekszárdi pincészet fajsúlyos, ám könnyen iható borokról híresült el. Egy tavaly őszi bikavér kóstolón személyes kedvencemmé vált ez a bor, amely szűretlen, tartalmas testével kiváló harmóniát találhat a borjú carpaccioval.
Hozzávalók
30 deka borjúsült,
8 evőkanál borjúhúsleves,
2 evőkanál balzsamecet,
3 evőkanál olívaolaj,
2 kávéskanál méz,
1 nagy alma,
só, durvára őrölt vörös bors.
Elkészítése
A borjúsültet nagyon vékony szeletekre felvágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tányérokon. A borjúlevest a mézzel felmelegítjük, hozzáadjuk az olíva olajat, és jól kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A meghámozott almát kockára vágjuk, belekeverjük a mártásba, és a carpacción elosztjuk.