Egy jó pohárkrém gumicsizmában is jó pohárkrém

Dámosy Dóra
2015. június 03., 06:34


Az idei év a paprikás csirke jegyében-bűvöletében telt a Gourmet Fesztiválon, de mit kinált a rendezvény azoknak, akik úgy mint én, ha nem is kizárólag, de elsősorban az édességekért lelkesednek? Nagyszerű dolgokat!
Egy jó pohárkrém gumicsizmában is jó pohárkrém
Fotó: Gourmet Fesztivál
Ugyan ismét gumicsizmában, esernyővel, esőkabáttal felvértezve volt érdemes hódolni a kulináris élvezeteknek a Gourmet Fesztiválon, az érdeklődő közönség nagy része mégsem hagyta magát eltántorítani és minden erejét latba vetve evett-ivott és érezte jól magát.
 
A tavalyi kínálatban éppúgy megtalálható volt már a desszertvonal, mint idén, de ebben az évben talán több kiállító volt és a paletta is szélesebb volt, mint az előző esztendőkben. Az alapérzés továbbra is az volt, hogy a franciás vonal van jelen legerősebben, macaront, mini-desszerteket, pohárkrémeket, bonbonokat találtam a legtöbb helyen.
Új, üde színfolt volt, hogy több bonbon-és csokoládékészítő manufaktúra is megjelent a redezvényen és finom bor-csoki, pezsgő-desszert párokat kóstolhattunk.
 
A klasszikus (budapesti) cukrászdák közül – én klasszikusnak érzem őket, mert nagynevű és megbízható édesség lelőhelyek ezek – a Pataki Cukrászda, a Gerbeaud, az Auguszt és a Zazzi is jelen volt, valamint a nemrégiben a Paulay Ede utcában üzletet nyitó Desszert.Neked is kényeztette a nagyérdeműt.
 
Egy jó pohárkrém gumicsizmában is jó pohárkrém
Fotó: Gourmet Fesztivál
 
Akik újak voltak az édességes-fesztiválozós szcénában, ők a Chez Dodo macaron manufaktúra és a Dolcissima nevű formáció, akik a napokban nyitották cukrászdájukat a budai oldalon a Frankel Leó utcában. A kínálat igazán olaszos, mondhatni dél-olaszos, az olasz Davide a város legjobb cannolijával csábít mindenkit a budai dombok és így a Dolcissima Cukrászda felé is.
 
Hogy a csokoládékreációk és a bonbonok, csokoládédesszertek is napirendre kerüljenek a sütemények, macaronok után és mellett, arról a Harrer Csokoládémanufaktúra, és a Zangio Csokoládéműhely gondoskodott. Arra, hogy az édességeket, csokoládékreációkat akár aperitífként is kóstolhatjuk, jó példa volt egy-egy jól eltalált fanyarabb csokoládé alapú kombináció, és a vissza-visszatérő vendégek, akik azt este különböző szakaszaiban érezték szükségét egy-egy édes falatnak.
 
Egy jó pohárkrém gumicsizmában is jó pohárkrém
Fotó: Gourmet Fesztivál
 
Mit is mondhatnék még? A jelen lévő édes kínálat kellemes egyveleg volt a megújuló magyar desszert-és édességkínálatból, biztosan jelezve azt, hogy az a forradalom, ami a gasztronómia területén lassan tíz éve elindult Magyaroszágon, csendben átszivárog a cukrászat, és az édességek területére is. Mindannyiunk nagy-nagy örömére.
Winelovers borok az olvasás mellé