Egzotikus rolád egy cseppnyi fehérborral

Piac & Profit
2011. május 14., 14:15


Aki szeret kísérletezni - és szereti a különleges, hogy azt ne mondjuk: egzotikus ételeket, az bizonyára nagy örömmel veszi receptajánlatunkat, melybe - szokás szerint - "egy csepp" bor is szükségeltetik!
 
 
Hozzávalók
  • 1 egész pulykamell,
  • 15 dkg darált marhahús (csirke is jó),
  • 4 banán,
  • 2 kis fej vöröshagyma,
  • 1 kis doboz mandarinkonzerv,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 l száraz fehérbor,
  • 6 dkg sajt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • szójaszósz,
  • só,
  • bors,
  • curry.
Elkészítése
Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. Vékonyan belekarikázunk 1 banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulyka-roládot, hozzáadjuk a hagymát, a banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhult, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára eldolgozzuk, vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és a leszűrt mandarint. Ha szükséges, sóval, borssal, curryvel utánízesítjük. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk.
 
Winelovers borok az olvasás mellé