Ezek a Bocuse d’Or döntő alapanyagai

Borászportál
2015. január 28., 11:00


Január 27-én a SIRHA kiállításon berendezett piacon kellett beszerezni az alapanyagokat a magyar csapatnak a mai szakács verseny döntőjére. Ezekből a zöldségekből készíti el a köreteket a 24 döntős versenyző és segítőik.
Ezek a Bocuse d’Or döntő alapanyagai
Minden csapatnak fél órája volt, hogy kiválassza a METRO zöldség és gyümölcspiacról a szükséges hozzávalókat. Az idő leteltével már nem térhettek vissza a bevásárló területre, kosaraikat pedig a versenybírók ellenőrizték.
 
A halétel köretének legalább fele részében zöldségből kell, hogy állnia. Molnár Gábor ezeket választotta a kosárba: burgonya, zöldalma, fehérhagyma, gyömbér, kapor, sütőtök, japán articsóka, vörös- és cirmoscékla, póréhagyma és tarlórépa.
 
Ezek a Bocuse d’Or döntő alapanyagai
Molnár Gábor és a pisztráng (Forrás)
 
Egy további zöldséget is kötelező lesz használnia, amelyet a Bocuse d’Or szervezők csak később árulnak el. Az első nap után, ahol a szárzellert kellett a versenyzőknek beleilleszteni a fogásba, három lehetséges alapanyagra szűkült a kör: édeskömény, póréhagyma és sütőtök.
 
Azonban a húsételhez szükséges alapanyagokat magával hozhatta a csapat. Így a versenymunka receptjében a következő hozzávalók szerepelnek: póréhagyma, siitake és vargánya gomba, paraj, sárgarépa és sütőtök, torma és csicsóka, fűszerként a petrezselyem és koriender.
A verseny hús- és hal alapanyagait a METRO szállítja be. A kiváló „Label Rouge” minősítésű gyöngytyúk és pisztráng biztosítása a helyi áruházlánc feladata. Fontos tudni, hogy a szabad tartású, 1,6-1,8 kg súlyú gyöngytyúkot egészben, zúzával, begyével, májával, szívével, tüdejével, fejével és szárnyával együtt kell felhasználniuk a szakácsoknak.
 
Ezek a Bocuse d’Or döntő alapanyagai
A lyoni magyar stand
 
Az első és a második napon is 12 nemzet versenyez. Molnár Gábor és commisa, Pohner Ádám fél 10-kor kezdheti el az ételek elkészítését. A halételt 14:30-kor, míg a húsételt 15:05-kor kell tálalniuk a zsűrinek.
 
Az élő közvetítést ezen a linken találhatjátok! Drukkoljatok a magyar csapatnak!
 
A Szigetközi Friss Víz és külföldi brandje a Panta Aqua The Water képviseli Magyarországot a Bocuse D’Or lyoni döntőjén.