Ellátogattunk a 2.Budai Gourmet Bor-Pezsgő-Sajt Fesztiválra


2006. június 07., 17:22
Címkék:


2006. június 2-5. között második alkalommal került megrendezésre a Budai Gourmet Bor-Pezsgő-Sajt Fesztivál, melynek idén a Millenáris Park adott otthont.
Ellátogattunk a 2.Budai Gourmet Bor-Pezsgő-Sajt Fesztiválra
 
A fesztivál filozófiáját annak nevébe ágyazott 'gourmet' szó - magyarul ínyencet jelent - is mutatja: a rendezvény ínyenceknek kínál lehetőséget a borral kapcsolatos ismereteik bővítésére.
A szervezés is ennek szellemében zajlott, a rendezők igyekeztek olyan kiállítókat meghívni, akik elkötelezett hívei a hétköznapitól eltérő, kifinomult ízlésvilágnak hódoló bor és sajtkedvelő közönség kiszolgálásának.

Az ország ismert és jó nevű pincészetei szinte teljes körűen részt vettek a rendezvényen, így hazánk mind a 22 borvidéke képviseltette magát, közel 50 kiállítóval. A borászatok mellett neves sajt-, valamint pezsgőgyárak mutatkoztak be önálló standokon, de helyet kapott a fesztiválok immár elmaradhatatlan résztvevője, a méltán híres Töki Pompos (aki még nem kóstolta, mindenképpen tegye meg egyszer!).
A rossz idő ellenére mintegy 15 000 látogató vett részt a rendezvényen, akiknek a hazai különlegességek mellett lehetősége nyílt külföldi borok kóstolására is.

 
Winelovers borok az olvasás mellé