Külföldi borok magyar ízlésselHazai vizeken a hazai ízekhez szoktunk. Nem cserélnénk el csirkepaprikásunkat - vagy somlói olaszrizlingünket semmi másra. De mi történik, ha olyan borokat kóstolunk, melyek kissé idegenek a hazai ízektől? Lelkesedünk vagy lefitymálva méregetjük? A legjobb, ha - miután elkerekedett a szemünk -, átadjuk magunkat az új élménynek!
Az Év Pincészete díjátadóSzeptember 4-én a Gresham palotába voltunk hivatalosak, ahol a Vylyan Pincészet átvette a magyar bor és borkultúra valamint a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért - a legjobb hazai pincészetnek évente odaítélt díjat. Nézze meg fotógalériánkat!
Kint jártunk a Tavaszi BorfesztiválonBár az időjárás nem kedvezett a fesztiválnak, mi fázó kezünkben szorongatott poharunkkal bátran nekiindultunk ennek a Budapest belvárosában, a Városháza parkban lassan hagyománnyá váló borutcának. Fázó, didergő, de elszánt magyar borbarátok örömével - hogy végre elkezdődött, hiszen ez a fesztivál a nyitóeseménye a hazai borfesztivál-évnek - és a borünnepbe váratlanul belecsöppenő külföldi turisták lelkes vidámságával találkoztunk.