Ízesített borok Egerből

Borászportál
2012. január 06., 13:35


Mintegy 60 millió forintból fejlesztheti ki és állíthatja elő az egri Kőporos Borászat Kft. új, ízesített-bor termékcsaládját – áll a cég közleményében. Az összeget az Új Széchenyi Terv pályázatán nyerték, a beruházás összköltsége 88,5 millió forintra rúg, a megvalósítással a borászat számos új munkahelyet teremt.
Ízesített borok Egerből
 
A projekt célja olyan hazai és európai uniós viszonylatban is egyedi boralapú termékcsalád létrehozása, amely különleges íz-hatású, fogyasztása pedig élettani előnyöket is kínál a propolisszal és a szőlőmag extraktummal való dúsítás eredményeként.
(A cikk a hirdetés után folytatódik!)

 
A tájékoztatás szerint az egri székhelyű Kőporos Borászat Kft. 1993 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.
 
Az európai uniós támogatásnak köszönhetően nemcsak új termékek fejlesztésére kerül sor, hanem a cég által előállított magas minőségű egri borok élelmiszerbiztonságának fokozását biztosító technológiát is kialakítanak.
 
A fejlesztés későbbi szakaszában, az alap ízesített bor technológiájának optimálását követően, ugyanakkor lehetőség nyílik különféle növények, növényi részek alkoholos kivonatának hozzáadásával különböző élettani hatású, illetve ízű termékek kifejlesztésére – áll a közleményben.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé