Schmitt Pál újra bort választ

Borászportál
2012. február 29., 16:07


Borverseny - Áruházlánc - Vinotéka - A CBA az idén hatodik alkalommal tartja meg az ország legnagyobb házi rendezésű borversenyét, a bírálóbizottságok vak kóstolással 767 mintából választják ki a legjobb borokat. A versenyt kedden és csütörtökön tartják az Alsónémediben található CBA Logisztikai Központban. A plágiummal vádolt Schmitt Pál, köztársaságunk elnöke idén is kitünteti a legjobb eredményt elért tételeket.
Schmitt Pál újra bort választ
 
A CBA üzletlánc 2007-ben – a magyar élelmiszerpiacon elsőként – új ötlettel örvendeztette meg borbarát vásárlóit, elindította a Vinotéka programot, amelynek keretében kiváló minőségű borokat kínál a vásárlóknak több mint 200 üzletben - mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője az MTI-nek.
Hozzátette: a program nem titkolt célja, hogy a kiváló minőséget előállítani képes hazai borászatok piacra jutását is nagymértékben elősegítse.
A cikk a hirdetés után folytatódik!
 

A kommunikációs szakember közlése szerint a Vinotéka program nagyon kedvelt a vásárlók körében, amit az is bizonyít, hogy a kezdeményezés beindítása óta a magyar üzletlánc borértékesítése többszörösére emelkedett.
A mostani borseregszemle is nagyon szigorú szabályok szerint, vak kóstolással zajlik, amely biztosítja, hogy a 8 bírálóbizottság kizárólag a beltartalom alapján pontozzon. A szakmai zsűri tagjai nem ismerik, hogy a bor melyik borászatból származik, és azt sem tudják, milyen évjáratú – tájékoztatott a távirati iroda.
A Borászportál kérdésére, Fodor Attila elmondta, a CBA versenye a legnagyobb hazai házi borversennyé lépett elő, az idén
Schmitt Pál újra bort választ
767 borminta versenyez, tavaly 550 mintát hasonlítottak össze a bírálók.
Volt egyszer egy rangos díj
Az elmúlt évben Schmitt Pál (balra, fotó: MTI) a legjobb eredményekkel végzett tételekből választotta ki a "Magyarország elnökének bora" címet viselő borokat. A verseny eredményeinek értékelését követően az államfő idén is választ a borok közül. Kár, hogy mindennek presztízsét minden bizonnyal beárnyékolja majd a Schmitt Pállal szembeni plágiumvád, melyet a HVG fogalmazott meg vele szemben egy januári cikkében, s amely alól az államfő azóta sem tisztázta magát kielégítően. A Borászportál szerkesztősége sajnálja, hogy egy ilyen, korábban rangosnak számító elismerés (előző nevén: "Magyar Köztársaság elnökének bora") az elértéktelenődés útján látszik elindulni.
Winelovers borok az olvasás mellé