Gourmet és Borakadémia - tanfolyam a Hernyák Birtokon

Borászportál
2012. június 12., 15:41


A WSET iskolák közül Magyarországon Gourmet és Borakadémia büszkélkedhet a legtöbb végzős hallgatóval. A Borakadémia alapfokú képzései ezentúl rendszeresen ellátogatnak Etyekre, ahol a hallgatók a Hernyák Birtokon ismerkedhetnek meg a szőlőtermesztés és borkészítés alapjaival. Az első „kihelyezett” órára kameránk is ellátogatott.
Gourmet és Borakadémia - tanfolyam a Hernyák Birtokon
 
A Gourmet és Borakadémia alapfokú borszakértő tanfolyama magában foglalja a WSET (Wine and Spirit Education Trust) Level 1 Award in Wines alapfokú kurzusát, és plusz anyagként a magyar borok átfogó ismeretét.

Az alapfokú képzés az alapvető borkóstolási és borkészítési ismeretekre koncentrál, a hazai legfontosabb borvidékeket veszi sorra, az itthon megtalálható (autochton és nemzetközi) szőlőfajtákon és terroir-összefüggéseken keresztül. A képzés speciális eleme a gasztronómiai gyakorlat, amely a bor és étel párosítások alapjait ismerteti meg a hallgatókkal.
 
A kurzus során a hallgatók 28 féle borral ismerkednek meg, a három napos tanfolyam utolsó délutánján pedig tesztkérdéseket oldanak meg. Sikeres vizsga esetén a Gourmet & Borakadémia alapfokú borszakértő oklevelét is megszerezhetik.

A tanfolyam Szőlőtermesztés – borkészítés előadását Hernyák Tomi, a Hernyák Birtok borásza tartja, nem máshol, mint Etyek legszebb fekvésű dűlőjében, az Öreghegyen. A birtokon 8 hektáron gazdálkodnak, korszerű technológiák használatával, a külföldön megszerzett gyakorlati tapasztalatok kamatoztatásával, ezzel ismerkedhetnek meg a Borakadémia hallgatói.