Eger: idén is kiválasztják a Magisztrátus borát

Borászportál
2012. december 03., 10:36


Bormarketing - A hagyományoknak megfelelően idén is kiválasztják Egerben a Magisztrátus borát. A címet elnyerő bikavérből és egri csillagból az önkormányzat 500-500 palackot rendel, amelyeket bor- és városmarketing célokra használnak majd fel.
Eger: idén is kiválasztják a Magisztrátus borát
 
A Magisztrátus bikavére az Egri Korona Borház 2009-es, a Vitavin Kft. 2007-es, illetve Molnár Pincészet 2004-es évjáratú bora közül kerül majd ki. A fehérbor, vagyis az egri csillag kategóriában pedig a Besenyei Borház, Gál Lajos és a Demeter Pincészet 2011-es évjáratú borai közül választanak majd. A címet az a borászat kaphatja meg, amely a legjobb árajánlatot teszi a városnak - közölte Zentai László, a polgármesteri hivatal médiareferense pénteken a távirati irodával.
 
A közgyűlési döntés szerint Habis László polgármester ezekkel a pincészetekkel kezdi meg a versenytárgyalást az 500-500 palack megvásárlásáról - fűzte hozzá.
Mint elmondta: az önkormányzat a maga eszközeivel igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy széles körben megismertesse az egri borokat, élénkítse az egri borok iránti keresletet országos és nemzetközi viszonylatban is. A város támogatja az Egerben zajló borgasztronómiai rendezvényeket, a hegyközségi borbemutatókat, emellett folyamatosan publikálják az egri borászok sikereiről szóló híreket.
 Az egri borok népszerűsítése a szándékuk a Magisztrátus bora megválasztásával is, hiszen a palackokat bor- és városmarketing célokra használják fel - mondta Zentai László.
A közgyűlési tagok által elvégzett bírálat során a tavasszal megrendezett Egri Borvidéki Borversenyen az első öt helyen végző bikavérek és egri csillagok kerültek az önkormányzati képviselők asztalára, amelyek közül vakbírálattal választották ki a legjobb hármat - közölte a referens.
Winelovers borok az olvasás mellé