Nemzetközi borfesztivált rendeznek Beregszászon

Borászportál
2012. február 14., 11:21


Ukrajna-kultúra-fesztivál-magyarság. 2012. február 17-19. között immáron XII. alkalommal kerül megrendezésre a Beregszászi Nemzetközi Borfesztivál, melynek megszervezését a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Beregszászi Szent Vencel Borrend vállalta magára.
Nemzetközi borfesztivált rendeznek Beregszászon
 
A rendezvény magyarországi (közép-európai) idő szerint helyi idő szerint 8.00 órakor kezdődik pénteken a Kossuth téren tájjellegű borok kiállításával és vásárával - írja az MTI. Ezzel egy időben Szeresd a bort, mert álmaid dajkája. Vele emlékezel... címmel Beregvidék szőlészetének és borászatának múltjáról és jelenlegi helyzetéről tartanak konferenciát a Beregvidéki Múzeumban.
Tíz órakor borászati eszközök, szőlészeti és borászati könyvek kiállítása és vására nyílik. Az eseményhez kapcsolódóan kárpátaljai sajtokat mutatnak be, majd vendéglátósok jelentkeznek boraikkal és borkorcsolyáikkal. Tizenegy órai kezdettel borkóstolóval egybekötött ételbemutatót tartanak. A tizenkettedik alkalommal megrendezett fesztivál résztvevői 14.00 órakor megkoszorúzzák Linner Bertalan egykori neves beregszászi szőlőnemesítő borász és sebész főorvos mellszobrát a városi kórház előtt - tudta meg a távirati iroda.
A cikk a hirdetés után folytatódik!
 

A városban egész nap kulturális programokat tartanak
Szombat reggel nyolc órakor folytatódik a főtéren a tájjellegű borok és borászati eszközök kiállítással egybekötött vására. Háromnegyed tízkor ünnepi felvonulás indul a II. Rákóczi Ferenc térről a meghívott vendégek részvételével, majd 10.00 órakor kerül sor a főtéren a XII. Beregszászi Nemzetközi Borfesztivál ünnepélyes megnyitójára, amelynek keretében felavatják a Beregszászi Szent Vencel Borrend új borlovagjait és udvarhölgyeit.
Nemzetközi borfesztivált rendeznek Beregszászon
Kárpátalján összesen 4800 hektáron termesztenek szőlőt
Délután 17.00 órakor utcabál kezdődik a központi Kossuth téren. Ekkor választják meg a fesztivál mesterszakácsát, köszöntik a leglátogatottabb stand tulajdonosát, díjakat adnak át.
A fesztivál vasárnapi zárónapján reggel 8.00 órától folytatódik a tájjellegű borok kiállítása, majd a rendezvény borkóstolóval egybekötött vetélkedővel zárul.
Kárpátalján összesen 4800 hektáron termesztenek szőlőt, ebből Beregszász környékén mintegy ezer hektárnyi ültetvény található.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé