Francia vörösboros hagyma

Piac & Profit
2008. március 03., 11:21


Egy igen könnyen és gyorsan elkészíthető, erőteljesen vörösborhangsúlyos húsmentes étket ajánlunk receptklubunk tagjainak figyelmébe!
 
Hozzávalók
  • 4 közepes fej hagyma,
  • 4 tojás,
  • 1 konzerv-paradicsompüré,
  • olívaolaj,
  • só,
  • fehér bors,
  • csipetnyi cukor,
  • 4 dl vörösbor.
Elkészítése
A hagymát vékonyra szeleteljük. Kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a borral. Fedő alatt, lassú tűznél puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. Egy kanállal mélyedéseket készítünk, amelyekbe beleütjük a tojásokat. Lefedve a tojások megszilárdulásáig pároljuk. Friss fehér kenyeret / bagettet kínálunk hozzá.
 
Winelovers borok az olvasás mellé