Igazán különleges nyári előételt ajánlunk az asztalukra, mely mellett ezúttal is fontos szerepet játszik a bor. Közelebbről egy száraz fehérbor, melyből nem csak az ételbe kerülhet, de mellé is ajánljuk - amennyiben egy minerális jegyekkel rendelkező (somlói vagy tokaji) tétellel van dolgunk.
Hozzávalók:
- articsóka,
- Garnélarák carpaccio
- Montillana szósz:
2 gerezd fokhagyma,
35 gramm ibér sonka,
20 gramm liszt,
2 dl fehérbor,
1 maroknyi májpástétom,
hal alaplé,
babérlevél,
Metélőhagyma
- Ragu:
1 csokor petrezselyem,
70 gramm liszt,
1 citrom,
só,
50 gramm olaj,
50 gramm víz
Elkészítés:
Montillana szósz elkészítése:
Pirítsuk meg a fokhagymát az olajban, adjuk hozzá a sonkát és várjuk meg, míg az illatát megérezzük, majd adjuk hozzá a lisztet, és jól keverjük össze. Ezt követően adjuk hozzá a bort, majd mikor elpárolgott adjuk hozzá az alaplét, a pástétomot és a babérlevelet.
Helyezzük az előre megtisztított articsókát a raguba, rövid ideig forraljuk, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Tálalás:
Helyezzünk 5 articsókát a tányérra a mártásukkal együtt, tegyük rá a carpacciot és szórjuk meg finomra vágott metélőhagymával, sózzuk meg, majd olíva olajjal diszítsük.