Párolt boros csirkeMost kiderülhet milyen zamatokat adhat a csirkének a fehérbor és a béarni mártás kombinációja!
Mesterhármas: marhahús, bor, borókaA borban párolt dolgok íze összetéveszthetetlen. Ahogy a savak és az illóanyagok, az elpárolgó alkohollal bekerülnek a húsokba és a zöldségekbe, igazi csodája a konyhaművészetnek. Most egy olyan receptet ajánlunk a figyelmükbe, amelyben a fehérbor mellett a boróka dominál. És az a duma, hogy a fehérbor és a marhahús nem jó barátok? Ugyanmár!
AnanászbóléEbben a korán beköszöntött nyári forróságban üdítően hathat egy pohár bólé - ha társaságban vagyunk, akár több pohár bólé. Hiszen a nyár, a hepi-buli-szánsájn itala nem más mint a bólé! Különösen kellemes jól behűtve - korra és nemre való tekintet nélkül - egy medencés partin szüpürcsölve.
Gyöngyhagymás pulykaragu + egy 2008-as rozéElőfordult már Önökkel, hogy egy üveg gyöngyhagymát kellett kerülgetniük a hűtőben? Kivel nem? Pedig egy ötletes recepthez is felhasználhatnánk! A szárnyasunkhoz fogyasszunk egy üde nyári "itókát": egy rozébort!
Csirkemájas spagettiPróbálták már mennyire jól áll a májnak is, ha egy csöppet megloccsantjuk borral? Akár fehér, akár vörösbort használunk, elrontani nem fogjuk!
Kacsamell párolt körtével és vörösboros mártással Nos ennél a kacsánál, fehéret, és vöröset is használnunk kell - előbbit a körtéhez, utóbbit a húshoz. TIPP - a bort (elsősorban a nagyobb extrakt tartalmú vöröset) "főzzük be" mielőtt hozzáadjuk! Miközben a bor egy része elpárolog, nő a töménysége, ezáltal ízletesebb alapot képez.
Csirkehúsos cannelloni + chardonnayA jól elkészített cannelloni titka az, hogy annyi besamelt kell készíteni hozzá, hogy - jól ellepje. Egy igazán finom és könnyű ebéd nyárra - tésztakedvelőknek. A borválasztásnál a chardonnay-t ajánljuk, melynek vajas aromái jól harmonizálhatnak a besamellel és a juhtúróval.
Articsóka olívaolajban, huelvai fehér garnélarákkalIgazán különleges nyári előételt ajánlunk az asztalukra, mely mellett ezúttal is fontos szerepet játszik a bor. Közelebbről egy száraz fehérbor, melyből nem csak az ételbe kerülhet, de mellé is ajánljuk - amennyiben egy minerális jegyekkel rendelkező (somlói vagy tokaji) tétellel van dolgunk.
Lazac filé pikáns, mustáros mártásban + egy koros somlaiA lazac színe bár közel áll, vagy olykor teljesen megegyezik egy rozé színével, mégis jobb választás mellé egy minerális, nagy testű, jó savtartalmú fehérbor - főleg a pikáns mártás miatt. Ugyan ez esetben nem füstölt halról van szó, ám a füstölt sajt domináns szerepet játszik, barrikolt bort is választhatunk. Javasoljuk, hogy mindenképpen egy több éves somlói borral próbálkozzunk!