Teás italok - ünnepi alkalomra

Borászportál
2011. november 27., 23:02


Azt mondják, a tea a testet-lelket egyaránt felfrissíti. Mindegy hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk, azonban fő a változatosság! Különleges poharakban, gyümölcsökkel, borral, mézzel, tejjel ízesítve növelhető az élvezeti értéke. Az ünnepek közeledtével készítsen el Ön is szerettei számára egy kancsóval a legszimpatikusabb receptől.
Teás italok - ünnepi alkalomra
 
Meleg limonádé
Hozzávalók 2 személyre: 4 evőkanál méz, 2 evőkanál porcukor, 1 citrom héja + 2 citrom leve, 1 narancs héja és leve, fél liter forró fekete tea
Elkészítés: Mély edénybe tesszük a mézet, a porcukrot és habosra keverjük. Beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat és a leveket. Beleöntjük a teát, állandóan keverjük, amíg a méz és a cukor elolvad. Puncsos pohárban tegyük az asztalra. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Tej-tea
Hozzávalók 6 személyre: 1 l tej, 2 evőkanál teafű, cukor, citrom vagy narancshéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk, és amikor forr, beletesszük a teafüvet. Levesszük a tűzről, többször megkeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, kevés citrom- vagy narancshéjjal, jól behűtve fogyasztjuk.
Mézes ital
Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg porcukor, 5 evőkanál méz, 1 citrom leve, csipetnyi reszelt citromhéj, 3 dl tea, 3 dl tej
Elkészítés: A porcukrot, a mézet, a citrom levét és héját habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró teát és a tejet. Jól összekeverjük, és füles
üvegpohárban kínáljuk.
Fűszeres tea
Hozzávalók 6 személyre: 7,5 dl víz, 4 filter Ceylon fekete tea, cukor, 2,5 dl ananászlé, 1 dl narancslé, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csipet koriander
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, és leforrázzuk vele a teát. 4 percig állni hagyjuk, majd a filtereket kiszedjük. Az ananász- és narancslevet ízlés szerint cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd a teához szűrjük. Aki szereti, tejszínt is adhat hozzá.
Vörösboros puncs
Hozzávalók 6 személyre: 10 teáskanál Darjeeling tea, 2 narancs, 8 kocka cukor, 20 dkg szederzselé, 1 üveg (7 dl) vörösbor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, leforrázzuk vele a teát, és 4 percig állni hagyjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héjával megdörzsöljük a kockacukrokat, a levét kinyomjuk. A kockacukrokat elkeverjük a narancslével, a szederzselével, a vörösborral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, felforrósítjuk. Végül a teához szűrjük, és kínáljuk.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé