Top 10 étterem: de ki lesz közülük a legjobb?

Borászportál
2012. január 12., 10:01


A Dining Guide Friedrich Wilhelm Raiffeisen díjat az a hazai étterem kapja, amelyet a szakmai zsűri a 2011-es év legjobbjának választ. A díjátadóra január 19-én a Sofitelben kerül sor, immáron hetedjére. Emellett első alkalommal kiosztják a legjobb közép-kelet-európai étteremnek járó CEEFood-elismerést is.

Top 10 étterem: de ki lesz közülük a legjobb?
 
A 2004–ben alapított Dining Guide díj az egyik legjelentősebb a magyar vendéglátóiparban. Újságírókból, ínyencekből, gasztrobloggerekből és a Dining Guide inspektoraiból álló zsűri adományozza Magyarország legjobb és legnépszerűbb éttermeinek. 
(A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
 
Az alábbi TOP 10-ből kikerülő Év Étterme mellett, a díj történetében először az is kiderül, hogy ki lesz Budapest, és ki a vidék kedvence.
TOP10 étterem: 
• Costes
• Babel Delicate
• Chateau Visz
• Onyx
• Fausto’s
• Nobu
• Bock Bisztró
• Csalogány 26
• Mák
• 67
Az év legnagyobb vállalkozásaként 2011-ben elindult a CEEFood-program is, melynek célja, hogy azokat az országokat is bevonja a versengésbe, ahol az elmúlt években a magyarhoz hasonló elmozdulás kezdődött a nemzetközi trendek irányába és, ahol komoly erőfeszítések és eredmények tapasztalhatók. Január 19-én arról is fellibben a fátyol, hogy Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Románia, Bulgária és Törökország legjobbja közül ki lesz ’A’ legjobb és kapja meg a CEEFood-díjat.
Top 10 étterem: de ki lesz közülük a legjobb?
Tavaly a Chateau Visz rázhatta az öklét (fotó: Dining Guide)
A január 19-i gálavacsorát a hazai top10 étterem valamint a CEEFood országok reprezentánsai adják, neves hazai cukrászatok vonulnak fel desszertjeikkel, a Baldaszti's gondosan válogatott termékeivel érkezik, kitüntetett figyelem övezi a legmagasabb minőségű, 70%-os kakaótartalommal készülő belga csokoládéba rejtett, Terfézia szarvasgombával készülő trüffelkrémet, és fontos szerep jut a nyúlhúsnak is. Az est a kulináris élvezetek mellett az italokról is szól. A csúcsborokról a szakma által legjobbnak ítélt borászatok gondoskodnak (Pécs-Mecseki Borút), a Törley válogatott pezsgőit hozza és természetesen minőségi pálinkákat is lehet majd kóstolni a Gyulai Pálinkamanufaktúra jóvoltából.
Nagy népszerűségnek örvendett a KukTanodával karöltve szeptemberben, 10-15 év közötti hobbiséfnek indított Floriol KisKukta Főzőverseny. A díjazottak lehetőséget kapnak, hogy a gálán főzzenek.
Forrás: Dining Guide
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé