Lelép a Hertelendy séfje - megújul a konyha

Borászportál
2012. március 08., 10:47


Luxus szálloda - Gasztronómia - Sztárséf - Az ötcsillagos Hertelendy Kastély életében nagy változások történtek. Ermano Bassi személyében új igazgató érkezett a szállóhoz, Stefan Gebhardt viszont hamarosan távozik a konyháról. Az új vezetés szeretne ez eddigieknél több osztrák, német és svájci vendéget Kozmapusztára édesgetni, amelyben nagy szerepe lesz a kreatív magyar konyhának is
Lelép a Hertelendy séfje - megújul a konyha
 
Február közepétől új korszak kezdődöt a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély életében - olvasható a HVG-n. A svájci tulajdonos most új célt tűzött ki: szeretné elérni, hogy a magyar vendégkör megtartása mellett, a határon túlról is érkezzenek pihenni vágyók, elsősorban Svájcból, Ausztriából és Németországból. Az új igazgató, Ermano Bassi szerint a cél az, hogy "mindenki érezze, ez egy olyan hely, ahol egyszerre érvényesül a svájci precizitás, a német megbízhatóság és magyar kreativitás."
 

A kastély konyhája is megújul, és igyekszik jobban megfelelni a vendégek igényeinek. A kastélyra eddig is jellemző Relais & Châteaux színvonalú nemzetközi fogások mellett a várhatóan növekvő létszámú osztrák, német és svájci vendégek elvárásaihoz alkalmazkodva a magyar konyha ismét nagyobb szerepet kap, és jobban tükrözi majd a kastély hazai gyökereit. Így több regionális és helyi ételkülönlegesség kap ezentúl helyet az étlapon.
Lelép a Hertelendy séfje - megújul a konyha
Gebhardt alkot
Távozik az eddgi sztárséf, Stefan Gebhardt is, ám március végéig tanácsadóként segíti a gasztronómiai irányváltást.
Winelovers borok az olvasás mellé