Borlexikon
A
Á
B
C
Cs
D
E
É
F
G
Gy
H
I
Í
J
K
L
M
N
Ny
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
Sz
T
U
Ú
Ü
V
W
Z
Zs
Általában színtelen, legtöbbször erjesztett gabonából vagy burgonyából készülő égetett szesz. Ízanyagokat csak nyomokban tartalmaz, nagyrészt víz és etanol elegye. Két alaptípusa létezik: a lengyel vodkák jellemzője, hogy valamilyen gyümölccsel ízesítik, míg az orosz típus teljesen hagyományos, íztelen. A vodka szesztartalma általában 35-70% térfogatszázalék, a standard orosz és lengyel márkáké pedig legtöbbször 40%. Semleges íze miatt kedvelt koktélalapanyag.
Témánál vagyunk
A 2006-os Szepsy 6 puttonyos aszút szolgálták fel a borversenyek “Oscar-gáláján”
Pezsgők a karácsonyi vendégváráshoz
Pét-nat egy kis csavarral, muzeális bor és elfeledett szőlőfajták - Mi minden volt a Winelovers Summer Opening Party-n?
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
Itt a helyed