Utazás - Élmény - Gasztronómia - Járt már Toszkánában? Tudja mit? Igazából mindegy mit válaszol, hiszen ha még nem volt itt, de kíváncsi rá, milyen a Föld legromantikusabb vidéke, akkor azért kötelező útra kelnie, ha pedig már megfordult Olaszország gasztronómiai szívében, a „reneszánsz bölcsőjében”, akkor meg úgyis visszahúzza a szíve. Akárhogy is, most a Trattoria Toscana és a L’Enoteca Borbár közös szervezésében részt vehet élete egyik legemlékezetesebb utazásán, egy feledhetetlen Reneszánsz Toszkán Bortúrán.
- A túra során megmutatjuk Toszkána egyedülálló értékeit: ellátogatunk kisebb, a szokásos turistaútvonalaktól messzebb eső településekre, Radda in Chiantiba, Gaiole di Chiantiba és Castellina in Chiantiba; felkeressük a „gótika fundamentumát”, Sienát; teszünk egy kitérőt a „tornyok városában”, a csodás San Gimignanóban; de nem hagyjuk ki a „toszkán táj esszenciáját” adó, a Brunello szőlőfajtából készült bor hazáját, Montalcinót sem – áll a Trattoria Toscana és a L’Enoteca Borbár közös közleményében.
A Trattoria Toscana alapanyagfelhasználása mellett nem lehet szó nélkül elmenni
Az ugyanazon tulajdonosi körrel rendelkező budapesti vendéglátóhelyek célja, hogy a meglévő és a leendő törzsvendégeiket (azaz borklubtagjaikat) elutaztassa olyan borászatok pincéjébe, amelyek egytől egyig a L’Enoteca, vagy a Trattoria Toscana partnerei, s amelyek kellőképpen képesek reprezentálni Toszkána sajátságos borvilágát és bukolikus gasztronómiáját.
A cikk a hirdetés után folytatódik!
Túra Olaszország gasztronómiai szívébe
Baji Ferencet, a Belgrád rakparti vendéglátóhelyek társtulajdonosát telefonon kerestük fel, aki elárulta, a Reneszánsz Toszkán Bortúra egy presztízs utazás, amelynek létszámát tizennyolc főben maximalizálták. A cél természetesen az, hogy a törzsvendégek e különleges szolgáltatás során egy olyan maradandó gasztronómiai élményben részesüljenek, aminek köszönhetően biztosan a Trattoria Toscana-t, vagy a L’Enoteca Borbárt választják a jövőben is.
- Mi mind a két helyen, a trattoriában is és a borbárban is, arra törekeszünk a kezdetektől fogva, hogy aki betér hozzánk elkölteni egy ebédet az üzlettársával, vagy egy vacsorát a párjával, netán megiszik egy palack bort a barátaival, annak arra a pár órára, míg nálunk tartózkodik, tökéletesen megidézzük az autentikus toszkán gasztronómiai légkört. Ehhez nyilván kell a rusztikus enteriur, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy mind az ételek, mind pedig a borok terén pontosan ugyanazt tudjuk neki nyújtani, mint amit Toszkánába látogatva tapasztalhat. Olaszországból rendeljük az alapanyagainkat, valamint a boraink hetven százalékát, és Vincenzo Semeraro személyében egy olasz szakáccsal dolgozunk együtt. A L’Enoteca pincéjében folyamatosan tartunk borklubokat, ahol igyekszünk a klubtagoknak a legszélesebb spektrumon bemutatni toszkána ízeit, a soron következő éppen március 8-án lesz, ahová főként a bortúra résztvevőit várjuk egy ismerkedős estre. Szóval igyekszünk mindent megtenni, de a legnagyobb attrakciónk most egyértelműen a Reneszánsz Toszkán Bortúra, amivel biztosra veszem, hogy egyedülálló szolgáltatást és egy egész életre szóló élményt nyújtunk a vendégeinknek – mondta a Borászportálnak a tulajdonos.
Borklubtag akarok lenni
A jelentkezéshez a lenoteca.winebar@gmail címen kell leadni a jelentkezést, s a névre szóló borklubtagsági kártyát a trattoria, vagy a borbár állítja ki helyben. Ez két dologra jó. Egyrészt ezt felmutatva a toszkán bortúrára jelentkező kap 10% kedvezményt az utazás árából, másrészt – és ettől teljesen különállóan – a tagsági kártya tulajdonosa a L’Enoteca minden készleten lévő borára 35-60%-os kedvezményt kap, amennyiben helyben kívánja elfogyasztani az egész palackot. hogy ez mit jelent? Például, ha a Gulfi Pincészet Rossojbleo névre keresztelt 2009-es palackját rendeljük akkor 930 Ft/dl helyett 480 Ft/dl-ért megkapjuk azt. A borklubtagoknak szóló kedvezményekért kattintson ide.
Reneszánsz Toszkán Bortúra
2012. április 22 – 27. 6 nap/5 éjszaka
1 nap – érkezés egyénileg – 2012. április 22.
Indulás Budapestről egyénileg, érkezés Radda in Chianti városába, ahonnan a továbbiakban együtt járjuk végig a bortúra állomásait saját transzfer busszal.
Szállás – My One Hotel Radda****
2. nap
10:30 Borkóstoló – Fontodi Pincészet, Firenze
A borászat legérdekesebb eredménye: Flaccianello 2006, a világ 8. legjobb bora a Wine Spectator szerint (99 pont)
Napközben Városnézés – Radda in Chianti
16:00 Borkóstoló – Ricasoli Pincészet, Gaiole di Chianti
A borászat legérdekesebb eredménye: Chianti Classico Brolio 2008, 91 pont, Wine Spectator
Szállás – My One Hotel Radda****
3. nap
10:30 Borkóstoló – Castellare Pincészet, Castellina in Chianti