A kilépő ital: a dobozba zárt rozé-energia

Borászportál
2011. augusztus 01., 21:53


A csomagolás fiatalos, az energiaitalok dobozára emlékezetet, a beltartalom meg egy üdítő magyar rozé. 100 százalék szőlőből. Egyedi csomagolású mátrai bort kortyoltunk dobozból, amikor a Balcsi felé menet megálltunk az egyik benzinkútnál.
A kilépő ital: a dobozba zárt rozé-energia
 
De mi is az a DROP? Néhány vállalkozó gondolt egy nagyot és az energiaitalokhoz hasonló csomagolásba töltött - ahogyan a honlapjukon írják - csak 100 %-ban friss magyar szőlőből készült rozét. Kíváncsian várjuk, hogy jön-e majd a fehér esetleg a vörös változat is!
 
A Drop valószínűleg a nyár slágere lesz. Ahogy ők mondják, egy kilépő rozét - szerintünk akár belépő is lehet - nyerhetnek azok, akik most szoknak át a sörről a borra. Nyomjatok egy lájkot a Facebook oldalukon és irány a Sziget, ahol csak egy fotót kell készítenetek, és ha szerencsések vagytok ingyen ihattok a rozéból. Ugye ez meg nem egy nehéz mutatvány az okostelefonok világában? A Bor és Fröccskertben a Sziget Fesztivál alatt mindenki kedvére borozgathat. A DropWein-osok is „bor-térítők” szeretnének lenni, mert a standjukon ott van a felirat: „Te még sörözöl"?
A Drop egyébként nem tartalmaz semmilyen mesterséges tartósítószert vagy színezéket, egyedi csomagolása és fiatalos ízvilága teszi különlegessé. A speciális kiszerelés pedig rengeteg előnyt hordoz magában. Például a bor minőségét változatlanul és sokáig megőrzi. A bor nem érintkezik levegővel, nem éri fény. Az alumínium doboz, illetve annak egyedi belső bevonata, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a modern borászatokban fellelhető acéltartályok, és egy ember számára ideális mennyiséget tartalmaz a palack. Csomagolása törhetetlen, könnyen tárolható és hűthető.
A Drop-osok tudják, hogy ezt a rozét valószínűleg nem azok a borbarátok választják majd, akiknek a borkóstoláshoz szükségük van a vele járó szertartásra, ahhoz való csepplehúzóval, dekanterrel, hőmérővel és még jónéhány érdekes és hasznos felszereléssel, de remélik, hogy a fiatalokat így könnyebben szoktathatják rá a kulturált, jó minőségű magyar borok fogyasztására. Így van. Az pedig külön öröm, hogy például a Balcsira menet ezentúl nem csak dobozos sörökkel szerelkezhetnek fel a benzinkutakon az utasok.
Winelovers borok az olvasás mellé