Chile Budapestre költözik

Borászportál
2012. március 07., 22:32


Programajánló - Szüret van. Mármint Chilében. Februártól márciusig - a késői szüretet tekintve áprilisig. A Chile Wein Import (CWI) magyarországi képviselete ennek apropóján idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Chilei Borszüret Budapesten programsorozatot, mellyel a dél-amerikai ország kultúráját kívánják népszerűsíteni borkóstolók, borvacsorák, tárlatok, filmek és előadások által.
Chile Budapestre költözik
 
A Chilei Borszüret Budapesten elnevezésű, a borokat középpontba állító gasztronómiai és kulturális programsorozat több helyszínen kerül megrendezésre, úgy mint a Vinopolis Budapest, a The Winebar, az Örökmozgó Filmmúzeum és a Boutiq Bar – jelentette be a Chile Wein Import kreatív vezetője, José Francisco Lattes Zubicueta. A Chilei Köztársaság fővárosi nagykövetségén tartott sajtótájékoztatón Lattes elmondta, a CWI ugyan 2009-től már folyamatosan jelen volt hazánkban, s igyekezett minél több információt begyűjteni az itthoni borfogyasztási szokásokról, de ténylegesen csak 2011-ben kezdte el programszervezői, forgalmazói tevékenységét, mikorra is magyar képviseletük hivatalos megalakulása datálható.
 

– Mára több vendéglátóhellyel sikerült szoros partneri kapcsolatot kialakítani, melyekben egyrészt mostanra megtalálhatók az általunk forgalmazott borok nagy része, másrészt helyszínül szolgálnak a rendezvényeinkhez, amelyeken a chilei kultúrát igyekszünk népszerűbbé tenni a magyar borfogyasztók körében. Rendkívül nagy megtiszteltetés volt számunkra, mikor Rodrigo Nieto Maturana, chile magyarországi nagykövete elfogadta felkérésünket a márciusi rendezvény fővédnöksége kapcsán – így Lattes.
A Chile Wein Import szortimentjében 11 chilei pincészet közel 60 terméke található, melyekkel – jellegüknél és minőségüknél fogva – a fogyasztó egy általános, de valódi képet kaphat a dél-amerikai ország bortermelésének prémium szegmenséből. A borok származására a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége is garanciát vállal.
Programok márciusban
A Vinopolis Budapestben borkóstoló, latin esték és egy különleges tárlat is várja az idelátogatókat, amely a borok mellett Chile más termékeit mutatja be. A The Winebar-ban borvacsora várja az érdeklődőket zenés koncertekkel egybekötve. Az Örökmozgó Filmmúzeumban Chile filmgyártásából 4 művet és egy chilei rendező Patricio Guzman 2 dokumentum filmjeit tekinthetik meg. A Boutiq Barban Chile nemzeti italából készült koktélokat kóstolhatnak a hétköznapok szürkeségéből kitörni vágyók. Az ital szlogenje „Bennünk lüktet”, különösebb magyarázatra nem szorul.
Bontás
8. Csütörtök - Nőnapi vacsora - The Winebar
9. Péntek - BorJour Klasszik - Manna Étterem
10. Szombat - Pisco Night Show - Boutiq Bar
12. Hétfő - Filmvetítés
13. Kedd - Filmvetítés - Örökmozgó Filmmúzeum
17. Szombat - Pisco Night Show - Boutiq Bar
19. Hétfő - Filmvetítés
20. Kedd - Filmvetítés - Örökmozgó Filmmúzeum
28. Szerda - Borkóstoló - Aranyszarvas Étterem
Támogatók
Pisco Magyaroszág, Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, Vinopolis Budapest. The Winebar, Boutiq Bar, Örökmozgó Filmmúzeum
Média támogatók
Foodandwine, Borjour, Borászportál
További infók