Ezek voltak 2013 legjobban keresett borai

Borászportál
2014. január 27., 11:09


Best of - Visszanéztük a 2013-as eladásainkat és összegyűjtöttük a nálunk tapasztaltakat. Úgy gondoltuk hasznos lehet kiemelni a tavalyi évben legtöbbet eladott és legnépszerűbb borokat. Ezzel szeretnénk segítséget nyújtani a pincészetnek, a bor népszerűsítésével és a borfogyasztónak ötletek adásával, ha nem tudná mit kóstoljon meg legközelebb. A Tokajiborbolt.hu összeállítása.
Ezek voltak 2013 legjobban keresett borai
 
Íme tehát a TOP10:

No. 1.: Maczkó Cabernet Sauvignon száraz 2011

  • A Villányi borászat 1996-óta létezik, melyet Maczkó Róbert borász vezet édesapjával együtt, aki a szőlészetet még szüleitől tanulta el. Hagyományos feldolgozással és erjesztéssel készült bor. Testesség, szép tanninok, fekete bogyós gyümölcs aroma és hosszú lecsengés jellemző rá. A bor 0,7-es és 1,5 literes, magnum kiszerelésben is kapható.

2. Bodri Rosé száraz 2012

  • Ez a Rosé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát.

3. Maczkó Portugieser száraz 2012

  • Villány vezető fajtája, ami itt mutatja meg igazi arcát. Sötét tónusú, bársonyos vörösbor.

4. Pannon-Tokaj Fordítás édes 2008

  • A tokaji bor és a tokaji borvidék évszázadok óta a magyar bor és borászat jelképe és a minőség megtestesítője. A Pannon Tokaj Kft. is ebben a szellemben alapította birtokait 2000-ben, mely teljes mértékben magyar tulajdon. A Fordítás különlegessége, hogy az aszúhoz hasonló desszertbor és csak nagyon kevés pincészet készíti.
 
5. Tarjányi Turán száraz 2011

  • A Turán a nagy, komoly, férfias egri vörösbor. Olyan, hogy egy-két pohár után úgy érzi az ember, hogy: “Na, ez az igazi!” A borkülönlegességek kedvelőinek ajánljuk, ugyanis az egyetlen vörösbor, melyben virágillatok jelennek meg.

6. Tarjányi Brill félédes 2013

  • A személyes kedvencünk, ez az egri gyöngyözőbor. Igazi bájital, csábos illettel és a cserszegi fűszeres szőlőfajta jellegzetes aromavilágú, harmonikus ízével, melyet kiemel és felfrissít a szén-dioxid tartalom.

7. Maczkó Kékfrankos száraz 2009

8. Vylyan Montenuovo cuvée 2008

  • A bor névadója Montenuovo Nándor herceg, akihez a XX. század elején birtokunk egy része tartozott. A házasítás jellegét az egymást harmonikusan kiegészítő fajták határozzák meg, arany középutat húzva a nagytestű, nehéz és a lendületes, koncentrált gyümölcsös világ között.

9. Vylyan Bogyólé 2013

  • Újborunk a franciaországi Beaujolais Noveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül, melynek lényege, hogy az erjesztés egész fürttel, oxigén kizárásával történik. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is. Az eredmény friss, illatos, gyümölcsös (banán, meggy, ribizli), ahogyan az egy igazi újborhoz illik.

10. Blum Kadarka Siller száraz 2011

  • A villányi Blum Pince egyik újdonsága a Kadarka Siller, mely a rozénál testesebb, illatosabb, gyümölcsösebb, egy szóval intenzívebb bor.

+ 1 Gere Attila Cabernet Sauvignon Barrique 2008

  • Nem hagyhattuk ki, csak mert a 11. tétel lett. Telt, vastag, fűszeres, a palackos érlelésnek köszönhetően szépen lekerekedett cabernet. A kisfahordós érlelés jegyei csak zamatosabbá teszik, nem fednek el semmit gazdagságából.
 
Az összeállítás a Szent István Borszaküzlet (13. kerület, Szent István Park) fogyása alapján történt.

www.tokajiborbolt.hu
Winelovers borok az olvasás mellé