Ki nem lesz szombaton Etyeken?

Borászportál
2014. augusztus 26., 14:39


Augusztus 30-án szüretnyitó mulatság lesz Etyeken, szőlőpréseléssel, mustkóstolással és tengernyi földi jóval!
Ki nem lesz szombaton Etyeken?
 
 
Az etyeki borangolás már-már hagyomány, egy régebbi szellemiség újraélesztése, kiterjesztése a bort és Etyeket kedvelők körében.
Nincs sietség, nincs rohanás és nem késünk le semmiről, ha valahol éppen belefeledkeznénk beszélgetésünkbe, vagy túlságosan feloldódnánk a tájban. A látogatók pincéről-pincére, lépésről-lépésre ismerkedhetnek meg Etyek borászaival, az ízletes, színes kistermelői termékekkel és egy vérbeli borfalu atmoszférájával.
 
Az Etyek-Budai Borvidék egyik közkedvelt borászati központja nem csak a „nemes ital” kapcsán ér meg egy misét. Magával ragadó aurája van. Gyönyörű összképet nyújt a foltokban feltűnő erdők, a rendezett földek és szőlőtáblák gyűrűjében elterülő domboldalra is épült kis község.
Jófajta borokkal, musttal, pezsgővel, pálinkával, sajtokkal, sonkákkal, szörpökkel, lekvárokkal, mézzel feltöltekezve érdemes lehet egy felfedező körútra is vállalkozni. Annál is inkább, mert az Etyeki Borút felfedezése most értékes nyereményekkel gazdagíthatja a játékos kedvű borangolókat!
Ki nem lesz szombaton Etyeken?
A felújított Magyar-kút, a mozaikos stációkkal körberakott Kálvária-domb, a Boti kápolna az etyeki horgásztó hátterében vagy a dűlők közé rejtett Korda Filmpark mellett természetesen a hagyományosan mészkőbe vájt pincesorok is tökéletes célpontok lehetnek. Csodálatos kilátás, tiszta levegő, falusi életérzés és a kora ősz illata a borokéval összefésülve adja a tökéletes egészet.
Nehéz egy egynapos rendezvényre biztos akciótervvel érkezni, de az megnyugtathatja a lelkes borangolót, hogy bármerre is veszi az irányt, nem hibázhat.
Öreghegy, Újhegy, Kecskegödör, Körpince, mesébe vagy akár a Tolkien-i „megyébe” illő nevek a hamisítatlan valóságban. A résztvevő pincészetek és meghívott vendégeik tárt karokkal várják a kíváncsi érdeklődőket, bízva abban, hogy egyre többen rájönnek: megéri máskor is visszatérni, bármelyik hétvégén.