Fröccs

A krumpli 50 árnyalata

Február 25. 10:13
A burgonya roppant egészséges, hogyha jól készítik el. Ráadásul van jónéhány fajtája is, amelyeket megfelelően variálva igen változatos ételeket lehet elkészíteni belőle. A Gréta Konyhája blog 6 király receptet válogatott össze

Kanadában is szeretik a tokajit

Február 25. 06:44
A Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége 2015. február 20-án, Torontóban megrendezett nagyszabású üzleti vacsoráján Ódor Bálint ottawai magyar nagykövet és Szabó Stefánia torontói főkonzul  örömmel számolt be többek között a mádi Dry by Tokaj „Top Imported White Wine of Canada” díjáról, hangsúlyozva, hogy a minőségi magyar bor, a gazdasági kapcsolatokon kívül, a kulturális és turisztikai kapcsolatok építésében is jelentős szerepet játszik - írja a Kanadavilaga.com.

Íme a világ legfurcsább éttermei

Február 24. 21:47
A világ legfurcsább étteermeit gyűjtötte össze a Tripadvisor nyomán az Élet-Érzés blog. Van itt a tenger közepén, sziklára élpült étterem, olyan, amely egy fa tetején van, egy hely, ahol a vendég cumisüvegben kapja a bort, egy másik, ahol hullámvasúton érkezik az asztalhoz az étel, sőt, olyan is van, ahol kósházi ruhába öltöztetik a látogatót.

Nagyon jó hírünk van, hogyha szereted a fagyit!

Február 24. 15:24
Nagyon jó hírünk van, hogyha szereted a fagyit!
 
Március 6-a és 8-a között rendezik meg az első Fagylaltkiállítás és fesztivált Budapesten. Szakmai bemutatók, előadások színesítik a programot, emellett élvonalbeli fagylaltkészítő mesterek édességeit is megkóstolhatják az érdeklődők a Syma Csarnokban.
 
A háromnapos programon megválasztják Magyarország kedvenc fagylaltját, bemutatják a 2014-es év Balaton-fagylaltját, az egészséges életmód hívei pedig paleo- és cukormentes fagylaltkülönlegességeket is megkóstolhatnak.

Sárközi Ákos: cél soha nem volt a Michelin-csillag

Február 24. 12:32
„Tizennyolc éve vagyok a szakmában. Nagyon későn kerültem igazán mélyen bele. Az elején olyan voltam, mint a legtöbb fiatal. Nem érdekelt igazán, hiszen nem jó helyeken kezdtem. Nem volt kellő motivációm. Meg kellett érnem erre a feladatra. Amikor az Alabárdosba kerültem, akkor lettem elvakult szakács. Cél soha nem volt a Michelin-csillag, még úgy sem, hogy tudatos ember vagyok, de vágy mindenképp. Tudok az életben várni dolgokra. Eddig minden a legalkalmasabb pillanatban érkezett meg.”
 
Sárközi Ákossal a Diningguide.hu-n olvasható kimerítő interjú.

Új csomagolást kapnak a sörök?

Február 24. 10:40
Megjelenhetnek a biológiailag lebomló sörös palackok. A dán Carlsberg sörgyár azon fáradozik, hogy az új csomagolóanyagot tökéletesre fejlessze, melynek alapanyaga a farost lenne - írja az Origo.hu. Az értesülések szerint még várnunk kell a végeredményre, mert fontos, hogy az ital friss maradjon és ne veszítsen élvezeti értékéből az új palack hatására. Egy biztos, ha sikerül az innovatív sörösüveg, akkor kevesebb szemetet termelnénk.
 

Nem sok jót ígér Jégtörő Mátyás a borászoknak...

Február 24. 09:16
Ma van Jégtörő Mátyás napja. A hagyomány szerint Mátyás feltöri a jeget. Ha pedig talál, akkor csinál. A mai nap időjárása alapján az utóbbi a valószínűbb. A szőlősgazdák úgy tartották, hogy a mai nap időjárása és a termés között szoros az összefüggés. Azt is mondták, hogyha esik ma az eső, akkor elveri a jég a termést, a szőlő pedig savanyú lesz. Remek.
 
Amúgy az Időkép adatai szerint annyi igaznak tűnik a dologból, hogy jövő héten visszatér a fagy. No, nem lesz nagy zmankó, mínusz 1, mínusz 4 fokra lehet majd számítani éjszaka.

Ifjabb Dúzsi Tamás: "Ha nem borász lennék, akkor tengerbiológus."

Február 24. 07:05
A 2014-es Év Bortermelője Dúzsi Tamás, akinek fia szintén a szőlő és a bor közelében van nap, mint nap. Ifjabb Dúzsi Tamás szőlésznek tanult a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd a mester szakot már Franciaországban végezte el. Sok külföldi élménye, tapasztalata van fiatal kora ellenére. A Juniborbar.blog interjút készített vele, így még közelebbről is megismerhetjük gondolatait, eddigi életét és terveit a jövőre nézve.