Fröccs

A legjobb borkorcsolya - még nem késő megcsinálnod estére!

Március 21. 14:14
A csipszet mindenki szereti. Kivéve, hogyha valami szörnyen színtelen és szagtalan, pláne ízetlen dolog kerül ki a zacskóból. 
 
Felejtsük is el, hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető az egészséges, és finom változat! Íme:
 

Ennél tavaszibb vacsoraötlet ma már nem lesz!

Március 20. 19:23
A különféle babcsírák a Kelet-ázsiai konyhák elterjedt alapanyagai. A mungobab csírája mellett a nagyobb szójabab csíra a legnépszerűbb. A csírák nagyjából egy hét alatt lesznek felhasználásra alkalmas méretűek. A szójacsíra is jóval egészségesebb és táplálóbb, mint a szója maga, emellett az elkészítése alig igényel energiát. Rizsbe, tavaszi tekercsbe, levesekbe, és más ételekbe is keverik. A Food &Wine ezúttal egy „szójacsíra spagetti” receptet közöl.

A holland szakember kedvence a Kúria Cabernet Franc 2007

Március 20. 18:46
Jan van Lissum, a holland GaultMillau első számú szakújságírója végigkóstolta a Malatinszky cabernet franc borokat a Proweinen.
 

Itt van a Tavaszi Etyeki Piknik összes vendégborásza!

Március 20. 17:30
Tetszetős névsor...
 

Budafok 50 kilométeres pincerendszeréről ír a Borkorzó

Március 20. 13:53
Budafok, egykori nevén Promontor ma az Etyek-Budai borvidék része. Már a XVI. században a borkereskedelem jelentős központja volt. A XIX. században szerepe tovább erősödött. Több száz borpince jött ekkor létre, magán-és állami tulajdonban. Közülük is kiemelkedő volt a pezsgőkészítő Palugyay család 25 pinceágból álló pincéje, amely ma a Hungarovin (Henkell) tulajdonát képezi. A többihez ide kattints!

Koch borokat teszteltek a borhálósok

Március 20. 10:04
Méghozzá elég alaposak voltak, hiszen a 2014-es Irsai Olviért, a '13-as chardonnay-t, a '14-es cabernet sauvignon rozét, a '13-as kadarkát és a 2011-es cabernet franc-t is megkóstolták.
 
Utóbbiról ez olvasható a Borháló Kecskemét oldalán: „A harmadlagos érlelési jegyek érezhetőek, tehát a frivol gyümölcsösségen már túlhaladt, komolyságot mutató bor. Összetett bor, mely mégis jól érthető és ez csak tovább növeli az értékét. A bor ízében enyhe zöldborsosság, valamint cigánymeggy keveredik. Az enyhe zöldborsosság egyébként a Cabernet Franc egyik védjegye. A sav és az alkohol szépen egyensúlyban van, ezért külön dicséret illeti. Közepes utóízzel zárul.”