Fröccs

Bearanyozódott Günzer Tamás Pincészete

Június 11. 19:09
A Villány Hegyközség 2015. április 15-én rendezett borversenyén jópár érmet begyűjtött Günzer Tamás Pincészete. A Grandior Merlot 2012 nagy arany, az Ördögárok Merlot 2012, a Mátyás 2011, a Bocor Cuvée 2011, a Mont Blanc 2014, és a Chardonnay 2013 pedig aranyérmet kapott.
 
Bearanyozódott Günzer Tamás Pincészete

A szamaraknak befellegzett

Június 11. 17:06
A Kaposvár melletti Bőszénfán a húsukért tartják a parlagi szamarakat. A közeli Zselicvad étteremben meg is kóstolható a belőlük készült steak és ragu is. A vadfeldolgozó a Kaposvári Egyetem tulajdonában van.
(MTI)
 

Nagy a készülődés Gerééknél

Június 11. 15:06
Már lázasan dolgoznak a villányi Gere Attila Pincészetnél, hiszen június 12-től kezdődik a Gere Jazz Fesztivál. Jó időt mondanak a hétvégére, így a jéghideg fröccsökről is gondoskodnak a szervezők, de természetesen a vörösborokról sem feletkeznek meg.

Épülünk, holnaptól GERE Jazz Fesztivál...Öröm, Zene, Nyár, napsütés, jéghideg fröccsök, este pedig szép vörösborok, mi már nagyon készülünk, találkozunk a hétvégén! 😎

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. június 10.

Másodszor lesz fröccsfesztivál Budapesten

Június 11. 12:20
A tradicionális italok mellett különleges vodka, illetve whiskeyalapú fröccsöket és grillrácsokon készülő sülteket kínál a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál, melyet idén a fővárosi Egyetemisták Parkjában rendeznek meg péntektől vasárnapig.
 
Az ország különböző tájairól érkező több mint tizenöt borász kínálja borait a fröccsök számtalan változatához: a házmestertől a hosszúlépésen és a mafláson át a Krúdy- és a kőműves fröccsig bármit kérhetnek a fesztivál vendégei - mondta el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Necz István főszervező.
 
A helyben sütött húsok kóstolása mellett a látogatók közös grillezésen és élményfőzésen is részt vehetnek. A rendezvényen kiállító éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús- és zöldségfélék grillezett formáit ízlelhetik meg. A szakmai ismeretek bővítéséről Kis Zoltán Döme mesterszakács gondoskodik. 
(MTI)

Elkezdődött a VinAgora borverseny

Június 11. 10:06
Megkezdte a munkát a szakmai zsűri a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A beérkezett minták bírálata június 11-14 között folyik, a Champion díjátadóra pedig június 27-én szombaton a VinAgora Borgála közönségkóstoló keretén belül kerül sor.

Nem csak Siófokon tilos az utcai italozás

Június 11. 08:45
Betiltották az éjszakai utcai iszogatást Mallorca egyik népszerű üdülővárosában, Magalufban, ahol az utóbbi időben egyre több problémát okoztak éjjel az ordítozó és részegen az utcán fetrengő turisták.
 
A keddtől érvényes intézkedés szerint este tíz és reggel nyolc óra között tilos az utcán iszogatni, éjféltől pedig az alkohol árusítását sem engedélyezik. 
 
A tilalom megszegésének egyelőre azonban semmilyen következménye nem lesz, abban bíznak, hogy így is sikerül visszaszorítani a tömeges utcai alkoholizálást. Az utcákon tiltótáblák hívják fel a figyelmet az új szabályra, illetve az utazásszervezők és a szállodák bevonásával az önkormányzat kampányt indít a turisták tájékoztatására.
 
Pénzbírsággal sújtják viszont azt, aki közterületen végzi el a dolgát, és jelentős, akár 1500 eurós (470 ezer forintos) büntetésre számíthatnak azok, akik a szállodai szobájuk erkélyéről ugrálnak a hotel medencéjébe. A "balconing" népszerű a külföldi fiatalok között, számtalan videót készítenek és tesznek közzé az interneten az ugrásról. A mutatványnak minden évben van halálos áldozata, tavaly például egy 20 éves francia lány halt bele az ugrásba.
(MTI)

Ismerd meg a csopaki olaszrizlingeket!

Június 11. 06:36
Pár éve Csopakon másról sem hallani, mint az olaszrizlingről. Az Olaszrizling Szerintünk esemény, a Csopaki Kódex eredetvédelmi rendszer csak néhány példa erre. A Művelt Alkoholista így ír a bejegyzésében: „Ha nem írok a Szent Donát Pince Kishegy Olaszrizlingjéről, egy egész csillagrendszer marad a láthatáromon túl. Hiába írtam éveken át az odisszeát, a legnagyobb hazai olaszrizling-mozgalommal kölcsönösen nem vettünk egymásról tudomást.”
 
A cikk a továbbiakban kóstolójegyzeteket is közöl, amelyből néhány péda:
 
Söptei Nagykút 2013
Életem első Söptei-bora. A sor egyik legjobbja, egyúttal az egyik legjobb magyar olaszrizling, amit valaha kóstoltam. Szépen él az évjárat kínálta lehetőségekkel: magas extrakt + magas sav + kései szüretes jegyek = erőteljes, csupa íz bor. Apait, anyait beleadhattak, nem a legkifinomultabb stílus, de annál izgalmasabb, tartalmasabb. A nagy test, a tömör szerkezet ellenére is száraz és eleven. Nagyon szépen kitöltött korty, meglepő ízmélység.
 
Petrányi Szitahegy 2013
Rengeteg finom árnyalat, és megadja az esélyt, hogy lehajoljunk hozzá, és elbíbelődjünk vele: egyszerre nyugodt és friss. Varratmentes. Szépen felépülő, arányos szerkezet. Virágos, vegetális, mézes, sós jegyek. Nemzetközi szint.
 
A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni.
 

Pusztító jégeső a török szőlőkben

Június 10. 21:45
Törökországban június elején vihar söpört végig az ültetvényeken, ahol a szőlőtőkék jelentős kárt szenvedtek.

Bemutatták az idei Kékszalag Borát!

Június 10. 18:42
A Magyar Vitorlás Szövetség ma délelőtt a budapesti Árkádban tartott sajtótájékoztatóján mutatta be a közelgő Kékszalag Borát, a Malatinszky Kúria 2013-as évjáratú Signature borát. 
Idén 47. alkalommal rendezik meg a tókerülő vitorlás versenyt, amely a sportág legnagyobb hagyományokkal rendelkező európai eseménye. A különböző hajóosztályokban várhatóan közel 600 hajó, 3000 főnyi legénységgel indul a cím elnyeréséért. 

A Kékszalag Borát a verseny ideje alatt, július 2-4-ig a balatonfüredi mólón kóstolhatjátok meg, ahol a pincészet saját standjában más borainkkal együtt is tesztelhetitek. A Signature-t június 10-től megvásárolhatjátok az Árkádban, a Malatinszky borszaküzletben és a borászatnál is 3000 Ft/ palack áron.