Fröccs

Folyóbor projektből csúcs

Február 05. 10:46
A N.A.G. Borművek Barnatanya Syrah 2013-as boráról ír a Borrajongó blog. Aszondja: „Varratmentes anyag, fajsúlyán belül nem ismerek kiválóbbat a Kárpát-medencében.”

Itt a vidéki éttermek TOP 10-es listája

Február 05. 09:37
Mondjuk a budakalászi Schieszl Vendéglőt mondhatjuk akár fővárosinak is... Az Utazom.com listájára odafért egyébként még a Kővirág, Köveskálon, az Anyukám mondta, Encsen, a Ráspi étterem, Fertőrákoson, a Kistücsök étterem, Balatonszemesen, a Gusteau, Mádon, az Istvándy Pincészet, Káptalantóti mellett a Tóti-hegyen, a Chateau Visz, Berencepusztán, a Walter vendéglő, Perbálon és a Maros Étterem, Nagymaroson.

Megszólalt a Somlói Vándor

Február 05. 07:00
Nem régen bővült új taggal a Juniborászok Egyesülete. Kis Tamás csatlakozását követően már borkóstolót is tartott a budapesti DiVinoban, ahol megismerkedhettek személyével és tételeivel az érdeklődök. Akinek nem jutott volna ideje beszélgetni Kis Tamással, annak érdemes elolvasni a vele készített interjut a Juniborbar blogján.
 

Durva: fokhagymás kólát dobtak piacra

Február 04. 17:55
Japánban, Aomori városában készítik azt a furcsa italt, aminek Jats Takkola a neve, és valójában fokhagymás kóla. A Hír.ma azt írja, hogy az előző hónapban kezdték el árusítani a terméket. A környéken létezik fokhagymás jégkrém és sör is.

Mit iszunk nyáron? Az origo válaszol

Február 04. 11:33
Az Origo cikkjében megjósolta, hogy az idei nyáron mi lesz az alkoholtrend. A habzó és rozé borok mellett, ami nem megleő a listán szerepel a spanyol cava, a természetes borok, a kézműves sörök és a gin is. A végeredmény majd augusztusban kiderül.