Fröccs

Így mentsd meg a maradék borokat

Január 04. 10:05
A forgatókönyv a következő: a szilveszteri buli után maradt pár palack bor otthon, így az utószilveszterezéshez már nem nagyon kellett bevásárolni. De a vendégek távozása után még mindig maradt pár deci a palackok alján. Mi ilyenkor a teendő?
Így mentsd meg a maradék borokat
Kiönteni kár lenne, meginni sok, így marad a fagyasztás. Persze ezután csak ételekbe lesz használható, de ki az, aki egy kis adag étel elkészítése miatt ki akar bontani egy egész üveg bort? Szóval, sok legyet egy csapásra...
(Via)

Borkalauz sörrajongóknak

Január 03. 15:06
Hogyha szereted ezt a sört, akkor a hozzá tartozó bort is imádni fogod. De könnyen lehet, hogy nekünk inkább azt érdemes megvizsgálni, hogy fordítva is működik-e a dolog...
Borkalauz sörrajongóknak
(Via)

Télen is jól esik a rozé

Január 03. 09:42
A rozé ugyan inkább a nyári kánikula okozta hősokk enyhítésében tehet jó szolgálatot, de azért télen sem kell temetni. Most Szekszárdról ittunk egy friss karakterű tételt, amely egy meleg szobában, egy jó beszélgetés mellett teljesen a helyén volt - írja a Metropol.

Lefagyott a Velencei-tó

Január 02. 21:17
Az Etyek-budai borvidékhez tartozó Gárdonyban készült ez a kép szilveszterkor. A kikötőcsonk, ahová nyáron a napozók a törölközőjüket terítik, most csupa jég. A tó jégtakarójára még nem szabad rámenni, mert nem biztonságos, de hogyha folytatódik a hideg idő, hamarosan korcsolyázásra is lesz lehetőség. Nyáron itt írtunk a legjobb tókörnyéki bor és étel lelőhelyekről.
Lefagyott a Velencei-tó
(Via)

Díszvendég lesz Koch Csaba Szegeden

Január 02. 09:00
A SZAB Tudósklub Egyesület 2015.  január 9-én díszvendégeként látja vendégül Koch Csabát a hagyományos Újévi fogadásán. A SZAB Tudósklub célja, hogy az Egyesülethez csatlakozó tudományos kutatók és alkotó művészek részére rendezvények keretében előadásokat, élménybeszámolókat, baráti összejöveteleket, kirándulásokat rendezzen, tevékeny pihenést, kikapcsolódást biztosítson. Koch Csaba, Az Év Pincészete 2014 díj nyertese borkóstoló keretében mutatja be az egyesületi tagoknak a Koch Borászat legkiválóbb borait és általuk a borászat történetét.