Fröccs

Indul a KávéBár Bazár!

Február 21. 11:00
Indul a KávéBár Bazár!
 
Nézzük, mi vár a látogatókra ma a KávéBár Bazáron!
 
  • 11.00 II. Országos AeroPress Bajnokság - A hazai nyertes képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon Seattle-ben
  • 12.00 Kávé-Bor-Mámor - Dr. Csernus Imre - Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Depresso kávé  
  • 13.00 Mád, a tokaji X-faktor - Föld, bor, filozófia Tokaj-Hegyaljáról Ifj. Szepsy Istvánnal – Szent Tamás Pincészet
  • 14.00 Exkluzív rumok a nagyvilágból - Előadás és vezetett kóstoló Los Péter bártenderrel - Bar Pharma
  • 15.00 Luxus a pohárban – cognac-különlegességek kóstolója - Kaido Laanet cognac-szakértő/Cognac Maxime Trijol (tolmáccsal)
  • 16.00 Érlelt pálinkák vs párlatok - Márton János pálinkamester kóstolóval egybekötött előadása
  • 17.00 Tradicionális forró csokoládék - Szántó Tibor csokoládémester bemutatója
  • 18.00 AeroPress Bajnokság – díjátadó
  • 20.00 After party@Cirkusz (1074 Bp., Dob utca 25.) 
 

Négy bora is aranyat ért Günzer Tamásnak

Február 20. 12:44
A borok a XI. Húshagyókeddi Borversenyen szerepeltek kiválóan.
 

Növekedett a hazai éttermek forgalma

Február 20. 11:19
Magyarországon még sokkal szűkebb a fizetőképes kereslet a nívós éttermek iránt, mint Nyugat-Európában, de tavaly jelentősen növekedett a hazai vendéglátóhelyek forgalma. A KSH adatai szerint a vendéglátásból folyó áron 822 milliárd forint árbevétel származott, míg 2013-ban csak 754 milliárd forint. A kereskedelmi vendéglátásban 708 milliárd forint, a munkahelyiben 114 milliárd forint realizálódott (tavalyelőtt 655 milliárd, illetve 99 milliárd forint) - írja a Világgazdaság.
 
A bővülést egyrészt a cafetéria rendszeren keresztül támogatta a kormányzat – mondta el a lapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium –, az olyan kormányzati intézkedések pedig, mint a családi adókedvezmények vagy a rezsicsökkentés több pénzt hagytak a családoknál, növekvő mértékben tudtak éttermi szolgáltatásokra is költeni, és nem csupán a napi meleg étkezés formájában, hanem szabadidős tevékenységük, utazásaik keretében is. A mélypont 2007-ben volt, akkor a megszorítások 15-25 százalékos forgalomcsökkenést okoztak az éttermekben. Akkoriban terjedt el, hogy a fogyasztók már a munkahelyen sem a közétkeztetést választották, inkább az élelmiszerüzletben vásároltak maguknak ebédet vagy pedig otthonról vitték be.
 
A piac telített, a rendszerváltás óta legalább négyszeresére növekedett az éttermek és vendéglátóegységek száma, ráadásul erős a fekete- és a szürkegazdaság. Élesedik viszont a verseny Magyarországon a csúcsgasztronómiában. A teljes cikket itt olvashatod.

Megérkezett a tavasz! - Itt a bizonyíték!

Február 20. 06:28
A Szent Tamás Pincészet a Szent Tamás-tetőn készítette ezt a képet.