Fröccs

Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince

Február 11. 12:10
A szekszárdi Fekete Borpince is ott lesz a szombati Borjour Magnumon! A borászat elárulta nekünk, hogy ezekkel a borokkal készül a rendezvényre:
  • Fehér kadarka 2013 
  • Bikavér válogatás 2006 
  • Cabernet franc válogatás 2011 
  • Cabernet sauvignon válogatás 2009 
A Valentin-nap alkalmából a szerelmeseknek berendezett különteremben pedig az érdeklődő párok a pince Andalgó névre keresztelt 2011-es évjáratú Zweigelt válogatását kóstolhatják meg!
 
Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince
 
Jó lett az új címke?

Borok a hírhedt Olaszliszka bugyraiból

Február 11. 10:34
Ungváry Krisztián talán sosem tartozott a reflektorfényt vonzó, sem a reflektorfényre repülő borászok közé. Néhány évvel ezelőtt többet láthattuk, kóstolhattuk borait, de limitált mennyiségük okán sem lehetett könnyedén összeismerkedni velük. A Táncoló Medve blog nyolcat is kóstolt belőlük.

Ibolyaízű csokit lehetett kóstolni a Csokoládészalonon

Február 11. 06:50
A hét végén tartották meg Brüsszelben a Csokoládészalont, az édes ízek kedvelőinek legjelentősebb belgiumi eseményét - a tavalyi, első csokoládékiállítás és -vásár nagy sikerére való tekintettel idén másfélszer akkora területen, sokkal több résztvevőt fogadtak a szervezők.
 
A rendezvényen a "minden, ami csokoládé"-téma jegyében előadásokon ismertették a kakaóbab termesztésének, a csokoládé készítésének történetét, a híres belga csoki különleges ízvilágának rejtett titkait. A látogatók nagy tetszéssel fogadták a csokoládéból formázott szobrokat is, valamint a részben csokoládéból készült ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatót. 
 
A programban szereplő kóstolókon szokatlan ízekkel és illatokkal lehetett megismerkedni - a szalon egyik nagy slágere az első hallásra hihetetlennek tűnő, ibolyaillatú és -ízű csokoládé volt. A rendezvényről a csokoládés édességek elkészítésének receptjeit is magukkal vihették az érdeklődők. 
 
A csokoládé tökéletes élvezetéhez a szervezők szerint elengedhetetlen a megfelelő ital kiválasztása is. Nagy sikere volt annak az az előadásnak, amely a különböző ízű csokoládékhoz illő, azokkal harmonizáló borfajtákról szólt. 
 
Belgium a világ ötödik legnagyobb csokoládéfogyasztója, egy lakosa évente átlagosan 8,3 kiló csokoládét fogyaszt. A szervezők szerint a belga csokoládé iránti külföldi kereslet is folyamatosan növekszik, főként olyan feltörekvő, hatalmas piacokon, mint Kínában és Indiában

Villánynak jól áll a hó

Február 10. 20:31
Günzer Zoltán borászatának fotója:
 

Te jó ég, mekkora ez a kocsonya!

Február 10. 18:27
A miskolci kocsonya farsangon szerelték össze az ország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyáját. Az MTI fotóján Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszél a hatalmas ételhez.
 
Te jó ég, mekkora ez a kocsonya!

Nézzük, milyen kékfrankost készített az Év Bortermelője!

Február 10. 15:53
Dúzsi Tamás 2012-es kékfrankosáról a Nobilis Borblog írt:
 

Koch borokat kóstoltak a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Jótékonysági Bálján

Február 10. 14:50
A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Szülői Munkaközössége hagyományőrző jelleggel minden év februárjában nagyon magas színvonalú jótékonysági bált szervez. A bálon Barlay Bence igazgató úr nyitó beszéde után köszöntőt mondott Bernard Marton dallasi O.Ciszterci szerzetes tanár, majd palotással kezdődött a rendezvény. 
 
Az est folyamán Kovács Ákos énekelt, és a Tükörteremben Koch Csaba, 2014 év pincészete díj tulajdonosa tartott Dr. Rohály Gábor közreműködésével borkóstolót, melyre közel 70 fő váltott jegyet előzetesen. Természetesen a vendégek egész este Koch borokat fogyasztottak.
 
Koch borokat kóstoltak a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Jótékonysági Bálján
Rohály Gábor és Koch Csaba

Ezért kell vigyázni az olcsó naranccsal!

Február 10. 14:10
A Magyarországon kapható narancsok céduláin sok esetben nem a származási ország, hanem a forgalmazó ország neve szerepel. Ahhoz, hogy a tengerentúlról Európába érkező gyümölcsök minősége elfogadható legyen, ipari körülmények között történik a termelésük. A zölden leszedett narancsokat először egy meleg teremben tárolják, ahol színt szereznek, utána hideg kamrába kerülnek, ami az eltarthatóságukat biztosítja. Közben különböző vegyszerekkel kezelik a gyümölcsöket. Így történhet, hogy egy narancs egy hónapig is utazhat ahhoz, hogy a konyhánkba kerüljön - írja a Magyar Konyha online.
 
Ezért kell vigyázni az olcsó naranccsal!