Fröccs

Off road dűlőtúra Varkoly Istvánnal

Szeptember 28. 18:21
Varkoly Istvánnal, a Gróf Degenfeld szőlőbirtok szőlészével jártuk be a borászat által művelt dűlőket. Ehhez pedig egy spéci terepjáró volt a segítségünkre. Szükség is volt rá...
 

Formatervezési díjat kapott egy magyar szakácskönyv

Szeptember 28. 15:49
A grill művészete című szakácskönyv, illetve tervezője Baráth Dávid grafikus megkapta a Magyar Formatervezési Díjat.
 
A 192 oldalas szakácskönyv két fő egységből épül fel: első fejezeteiben a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet, a könyv második részében pedig az ezen elveknek megfelelő, illetve a fűszereket is bátran használó ételek leírásai kerültek. A mintegy hetven receptet a készítők Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkották meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére - írja a Turizmus Online.
 
A kötet kivitelezése kiemelkedően magas színvonalat képvisel. A könyv minden példánya egyenként, kézzel készített illetve szitázott, dombornyomott borítóval illetve vörös élfestéssel készült el.

Rekordáron kelt el egy francia pezsgő

Szeptember 28. 11:48
A 1915-ös évjáratú Krug cuvée pezsgőt 116 375 dolláros áron árverezték el New Yorkban. Az értékes italból még összesen négy palack létezik, amely soha nem hagyta el a franciaországi borospincét, még az árverés idejére sem. Sőt a győztes licitáló - akinek kilétét nem fedték fel - a helyszínen, a champagne-i borászatban fogyaszthatja el három másik személlyel együtt, akiket a Krug pincészet lát vendégül két napra.

A vevő és három útitársa megkóstolhatja a jelenleg az LVMH csoporthoz tartozó pincészet más ritka évjáratú italait is, sőt egy 3 Michelin-csillagos étterem, a L'Assiette Champenoise főszakácsa, Arnaud Lallement főz rájuk.

A régi pezsgők egyre őrültebb árakat érnek el árveréseken. Egy palack 1841-es Veuve-Clicquot, amely 180 éven át hevert a tenger mélyén egy hajóroncsban a finn partok közelében, 30 ezer euróért talált gazdára, ami akkor rekordnak számított. Még 2008-ban az Acker Merrall & Condit pincészet 84 700 dollárért adott el két üveg 1959-es Dom Pérignon rozét, ami az akkori árfolyamon csak 54 ezer eurónak felelt meg, vagyis ez a pezsgő palackonként kevesebbért kelt el, mint az 1841-es Veuve-Clicquot.
(MTI)

Bemutatták 2015 legjobb pálinkáit

Szeptember 28. 09:58
Az idei évi pálinkakiválóságok versenyére 335 párlatot neveztek be, közülük 30 főzde 107 pálinkáját minősítették három, négy vagy öt csillaggal. A 2015-ös Pálinakiválóságok című könyvet angol és magyar nyelven mutatták be, így külföldön is népszerűsítik a hungarikumot - írja a Hír TV. 
 
„Egyrészt egy kiváló marketingeszköz a pálinkák megismertetésére, ezáltal azokat a pálinkákat, azt a pálinkaválogatottat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk, meg tudjuk mutatni nagyon jól a hazai és a külföldi fogyasztóknak is” – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Miért olyan értékes élelmiszer a sütőtök?

Szeptember 28. 06:39
Ettél már idén sütőtököt? Ha nem, akkor érdemes lassan beszerezni a piacról, mert itt van már a szezonja. A borongós napokon különösen ajánlott, biztosan mosolyt csal az arcodra.
 
A sütőtök rengeteg béta-karotint tartalmaz, ez az anyag adja narancssárga színét. A béta-karotin az egészséges látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamin előanyaga, egyben antioxidáns is. Az antioxidánsok a szív- és érrendszeri-, valamint a daganatos betegségek kialakulásában szerepet játszó szabadgyökök ellen hatnak.

A sütőtök termése gazdag C-vitaminban, ami támogatja az immunrendszert, így könnyebben elkerülhetjük az őszi hónapokkal megszaporodó náthás, meghűléses megbetegedéseket. A sütőtökben lévő rostok segítik az emésztést. A kálium pedig szervezetünk folyadékháztartásának szabályozásában játszik szerepet. A sütőtök terméshúsának kalóriatartalma alacsony, vitaminban gazdag és egészséges - írja a Webbeteg.hu.

A világ negyedik legjobb hotele a budapesti szálloda

Szeptember 27. 15:06
A Business Insider a legnevesebb utazási portálok és a vendégek minősítései alapján elkészítette a világ 30 legjobb szállodájáról szóló összeállítását. A negyedik helyen a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest végzett, holtversenyben egy sienai szállodával.
(Forrás: Turizmusonline.hu)

Egy kihagyhatatlan étel az őszi hétvégéken

Szeptember 27. 11:06
Itt a szüret ideje, mi más legyen a sütésnél, főzésnél az elsődleges alapanyagunk, mint a szőlő. Ízhuszár szőlős, kecskasajtos, diós focacciaja bearanyozza a hétvégédet.
 
Egy kihagyhatatlan étel az őszi hétvégéken
Forrás: Nosalty.hu
 
Hozzávalók:
  • A tésztához
550 g BL 00 finomliszt
7 g instant élesztő (egy kis tasak)
1 ek barna cukor
1 teáskanál só
4 ek olívaolaj
2.5 dl langyos víz
  • A tetejére
180 g kékszőlő (egy közepes fürt)
70 g kecskesajt
2 szál rozmaring
5 dkg dió
2 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
 
Az elkészítési módját itt megtalálod!