Fröccs

Te miből készíted a forralt bort?

Január 11. 19:04
A Kocsmablog ebben a bejegyzésében a forralt borokkal foglalkozik. Azt írják, hogy az oxidált, fáradt bor megmentése ilyen módon teljesen elfogadott, és náhány tippjük is van a készítéssel kapcsolatban. Arról sajnos nem írnak, hogy meghívnák egy pohárra azt az olvasót, aki ki tudja ejteni a forralt bor nevét svédül. Ott Glřg-nak/nek/nök hívják az italt.  

Mik lesznek 2015 éttermi trendjei?

Január 11. 13:28
A Food&Wine cikke szerint szerint többek között jönnek a helyi eredetű alapanyagok, a minimálisan feldolgozott élelmiszerek, az ún. hiper-lokális beszerzési források, a fenntartható tengeri élelmiszerek és fontos szerepet kap majd az élelmiszer-veszteség csökkentése. A további jóslatokat itt találod!

Ellepheti a hó az Etyeki Pikniket

Január 11. 10:09
Két éve ilyen fantasztikus volt az Etyeki Piknik. A Borászportál a borokat a standjára pl. szánkóval vitte be. A havazás ellenére rengetegen voltak, kiváló volt a hangulat. Ebben az évben 24-én lesz a Piknik, időjóskodni talán még korai (az erre szakosodott honlapok szerint kb. 0 fok lesz napközben), de mi drukkolounk, hogy legyen havas a rendezvény! :)
Ellepheti a hó az Etyeki Pikniket

Nehéz idők járnak az amerikai sörfőzdékre

Január 10. 20:20
Bajban vannak a gombamód szaporodó kézműves sörfőzdék az Egyesült Államokban, mivel mára szinte nem maradt használható, szabad név az új sörmárkák számára: a városok és tájegységek nevei, állat- és növényfajták, időjárási jelenségek szinte kivétel nélkül foglaltak - írja a Trendlabor blog.

Borrajongó kedvenc ünnepi borai

Január 10. 11:00
A Borrajongó blog a nagy ünnepi habzsolás után visszaemlékezik a legjobb borokra. Sok külföldi tétel is belekerült a toplistába, de ezekből van, ami itthon is kapható. A magyar borvidékek közül Tokaj szerepel a listában. Itt elolvashatjátok az egész bejegyzést.