Ananászbólé

Gasztrostúdió.hu
2011. április 30., 19:16
Címkék:


Ebben a korán beköszöntött nyári forróságban üdítően hathat egy pohár bólé - ha társaságban vagyunk, akár több pohár bólé. Hiszen a nyár, a hepi-buli-szánsájn itala nem más mint a bólé! Különösen kellemes jól behűtve - korra és nemre való tekintet nélkül - egy medencés partin szüpürcsölve.
Ananászbólé
 
Hozzávalók
1 ananász (vagy ananászkonzerv - ez esetben a a konzerv levét is hozzáönthetjük)
1 narancs,
1 citrom,
100 g finom kristálycukor,
2 dl konyak,
1 palack fehér bor,
1 üveg pezsgõ
Elkészítése
Az ananászt apróra vágjuk. A narancsot és citromot lehámozás után karikára vágjuk. A bóléstálba felváltva rakjuk az ananász, narancs és citrom rétegeket, amiket megcukrozunk. Leöntjük a konyakkal és a fehér bor felével. A hűtőbe tesszük, és kb. egy órát hűtjük. Kivesszük, könnyedén felkeverjük, a fél liter bort és a konzerv levét hozzáöntjük, és újra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy üveg behűtött pezsgőt öntünk hozzá.
 
Winelovers borok az olvasás mellé