Borban pácolt marhahús


2006. november 20., 21:17
Címkék:


Azt a vörösbort kínáljuk mellé, amivel a húst pároltuk.
 
Hozzávaló 4 személyre:
15 dkg húsos szalonna
egy evőkanál zsiradék
80 deka marhafelsál vagy fartő
fél dl brandy
3 dl Kékfrankos típusú vörösbor
10 szem egész bors
egy babérlevél
egy mokkáskanál cukor
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma, amelybe 4 szem szegfűszeget tűztünk
továbbá 50 dkg burgonya
Elkészítés:
Sózzuk be a nagyobb darabokra vágott marhahúst. A húsos szalonnát kockákra vágva, evőkanálnyi zsiradékon kiolvasztjuk, és ebben megforgatjuk a húsdarabokat. Felmelegítjük a fél dl brandyt és leöntjük vele a húst. Rázogassuk meg, hogy mindenütt érje. A tűztől levéve a konyha kövére tegyük és egy égő gyufát közelítsünk hozzá. A lángok magasra csapnak, de nem sokáig égnek. Közben rázogatni kell az edényt, hogy minden alkohol eléghessen. Visszatéve a tűzre öntsük le a húst 3 dl vörösborral. Hozzátéve a fűszereket, a cukrot, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, fokhagymát egyenletes kis lángon, lefedve puhára pároljuk.A sós vízben puhára főzzük a hasábokra vágott burgonyát, majd leszűrjük.

Mindenképpen tanácsos levenni a tűzről a brandyvel leöntött húst, mert a lángok egy röpke pillanat alatt kiégetik a páraelszívó műanyagbetétjét. Ez saját szomorú tapasztalatom.
Tálalás:
A tál közepére rakjuk a szaftos húst, mely mellé a fehér burgonya jól illik. Azt a vörösbort kínáljuk mellé, amivel a húst pároltuk.

Jó étvágyat!

She.hu
 
Winelovers borok az olvasás mellé