Csirkehúsos cannelloni + chardonnay

Gasztrostúdió.hu
2009. július 25., 18:22


A jól elkészített cannelloni titka az, hogy annyi besamelt kell készíteni hozzá, hogy - jól ellepje. Egy igazán finom és könnyű ebéd nyárra - tésztakedvelőknek. A borválasztásnál a chardonnay-t ajánljuk, melynek vajas aromái jól harmonizálhatnak a besamellel és a juhtúróval.
Csirkehúsos cannelloni + chardonnay
 
Hozzávalók
15 dkg kukorica (konzerv),
15 dkg sárgarépa,
15 dkg csirkemell,
15 dkg juhtúró (vagy ricotta),
1 fej hagyma,
10 dkg reszelt sajt,
egy kis vaj,
2 kanál liszt,
2,5 dl tejföl,
só,
bors,
kakukkfű,
0,5 dl száraz fehérbor,
300 ml zöldségerőleves,
10 db cannelloni száraztészta
Elkészítés
A csirkemellet apróra felkockázzuk. Kevés olajon a húst és a sárgarépát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és a borral felöntjük. Rövid ideig főzzük, hozzákeverjük a kukoricát és a túrót. A cannellonikat a masszával megtöltjük. A hagymát vajon megpároljuk, beletesszük a lisztet, tejfölt, 300 ml erőlevessel hígítjuk (amit én kockából szoktam csinálni), sózzuk, borsozzuk, állandó keverés mellett felforraljuk majd bele tesszük a reszelt sajt felét. A cannellonikat tűzálló tálba helyezzük és a mártást ráöntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon alufólia alatt 40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tetejét.
 
Winelovers borok az olvasás mellé