Gyöngyhagymás pulykaragu + egy 2008-as rozé

Gasztrostúdió.hu
2011. április 27., 18:18


Előfordult már Önökkel, hogy egy üveg gyöngyhagymát kellett kerülgetniük a hűtőben? Kivel nem? Pedig egy ötletes recepthez is felhasználhatnánk! A szárnyasunkhoz fogyasszunk egy  üde nyári "itókát": egy rozébort!
Gyöngyhagymás pulykaragu + egy 2008-as rozé
 
Hozzávalók 4 személyre:
  • Egy pici olaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 500 gr pulykacomb,
  • 2 db csemege uborka,
  • 20-25 szem gyöngyhagyma,
  • 1 evőkanál mustár,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 1 kevés tárkony finomra vágva,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl bor
Elkészítés:
 
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott húst rátéve tovább pirítjuk. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával lefedve, pároljuk. Mikor majdnem puha, beletesszük az összevágott tárkonyt, a csíkokra vágott uborkát, a gyöngyhagymát. Borssal és mustárral ízesítjük. Amikor megpuhult a hús, tejfölös-lisztes habarással sűrítjük, és a borunkból egy keveset hozzáöntve kiforraljuk, tésztával tálaljuk.

Winelovers borok az olvasás mellé