Előfordult már Önökkel, hogy egy üveg gyöngyhagymát kellett kerülgetniük a hűtőben? Kivel nem? Pedig egy ötletes recepthez is felhasználhatnánk! A szárnyasunkhoz fogyasszunk egy üde nyári "itókát": egy rozébort!
Hozzávalók 4 személyre:
Egy pici olaj,
1 fej hagyma,
500 gr pulykacomb,
2 db csemege uborka,
20-25 szem gyöngyhagyma,
1 evőkanál mustár,
só,
őrölt fehérbors,
1 kevés tárkony finomra vágva,
2,5 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 dl bor
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott húst rátéve tovább pirítjuk. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával lefedve, pároljuk. Mikor majdnem puha, beletesszük az összevágott tárkonyt, a csíkokra vágott uborkát, a gyöngyhagymát. Borssal és mustárral ízesítjük. Amikor megpuhult a hús, tejfölös-lisztes habarással sűrítjük, és a borunkból egy keveset hozzáöntve kiforraljuk, tésztával tálaljuk.