Mi kerül a balatoni szendvicsbe?

Borászportál
2014. április 18., 10:11


Street food - A Balaton gasztronómiai ébredésének részekéne a haldereje után most itt a balatoni szendvics, amelyben a balatoni hal mellett a környék borai, a mandula és a spenót a legfontosabb alkotórészek. De nézzük, milyen is pontosan ez a szendvics!
Mi kerül a balatoni szendvicsbe?
 
A Badacsonyi halderelye fontos kelléke a tóból származó harcsa és a kéknyelű levele. A balatoni szendvicsről is elmondható, hogy a környéken megtalálható kiváló minőségű alapanyagok ihlették, de elkészíteni máshol is el lehet.

A Balaton szendvicset a különféle nemzetiségi konyhák íz világát szendvicsekben megjelenítő S’nwich Around the World séfje, a Nyitott Balaton vendégei tiszteletére készítette el, amely “street food” és “fine dining” változatban kóstolható - írja az Amdala.hu.
 
A recept leginkább csak iránymutatás, a kreatívan variálható alapanyagok többféle változat megalkotását biztosítják. A legfontosabb a balatoni halból készülő pogácsa, amely különböző halkombinációből készülhet. A halpogácsát balatoni rizlinggel készülő mártás kíséri, illetve balatoni mandulával kevert, friss spenót levelek és kandírozott citromropogós teszik teljessé.

Az alkotók szerint a Balaton szendvics előételként állja meg a helyét leginkább. Ebben a kategóriában, a díszített halpogácsát vékony, pirított toast-kenyérrel tálalva lehet a szendvics jelleget elegánsan reprezentálni.
Winelovers borok az olvasás mellé